JADRANSKI DERBI Damir Burić: Vidim zadovoljstvo na licima igrača, imamo veliku želju za dobrom igrom

Subota, 23. travnja 2016. 16:04 Napisao/la  Ivan Jelić

Rijeka je tradicionalno neugodna, imaju dobar obrambeni blok, a prema naprijed Tomasova, Bezjaka, Gavranovića, koji daje 'touch' kreativnosti, kaže Burić

Nogometaši Hajduka u nedjelju od 15 sati igraju protiv Rijeke susret 33. kola MAXtv Prva liga HNL. Evo što je uoči te utakmice kazao trener Damir Burić:

- Vidim zadovoljstvo na licima igrača, međutim znamo koliko je težak zadatak pred nama. Imamo veliku želju za dobrom igrom pred našim vjernim navijačima. Imamo neke probleme u momčadi, nadam se da će se neki igrači vratiti, pa da za sutra bude 16 igrača na raspolaganju. Momčad je protiv Lokomotive pokazala dobru igru, volio bih da se kontinuitet nastavi i sutra. Rijeka ima svoju kvalitetu i siguran sam da nas čeka neizvjesna utakmica. Nadam se da nam utakmica u srijedu nije oduzela snage, već da nam je dala motivacije i snage da sprovodimo zamišljene taktičke stvari sutra. Rijeka je tradicionalno neugodna, imaju dobar obrambeni blok, a prema naprijed Tomasova, Bezjaka, Gavranovića, koji daje 'touch' kreativnosti. Nadam se da im nećemo dati puno prostora za igru, kaže Burić.

Rijeka je posljednjih godina puno uspješnija u Jadranskim derbijima...

- Ne vraćamo se na tradiciju, gledamo samo sebe, mi smo na dobrom putu, želim koncentraciju i da meč plan sprovedemo na terenu. To je naš cilj. Moramo gledati samo na sljedeću utakmicu, to je sad Rijeka, govori Burić.

Hajduk je dugo bez primljenog pogotka:

- Kad nešto tematizirate, onda vam se uvijek dogodi to što ne želite. Bilo bi jako dobro da ne primimo gol. Ponosan sam i sretan, ta činjenica nam daje dodatnu motivaciju da sprovedemo to i u sljedećoj utakmici. Osjeća se draž kod igrača da se nastavi niz. Ja sam uvijek miran, imao sam plan, znao sam što momčad može, ali odrazile su se neke stvari na momčad. Morao sam stabilizirati momčad, kad se boriš za nekoga izgledaš nervozan, ali samo sam štitio svoje. Taj plan se sproveo, možemo biti zadovoljni, ali zadovoljstvo je stagnacija, želimo biti još bolji, zaključuje Burić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.