Ivan Leko: S ljudske strane mi je tužno da nas čuvaju tri kordona policije

Srijeda, 16. kolovoza 2023. 19:56 Napisao/la  SC
Ivan Leko i Marko Livaja u Solunu
Ivan Leko i Marko Livaja u Solunu Foto: HNK Hajduk/Facebook

Nogometaši Hajduka pod policijskom zaštitom u Solunu čekaju uzvratnu utakmicu 3. pretkola Konferencijske lige protiv PAOK-a:

- S ljudske strane mi je tužno da nas čuvaju tri kordona policije. Ali, tako je i u Hrvatskoj. Ideš igrati, a oko tebe 50 policajaca. To nije lijepo. Otišlo je u tužnom smjeru. Sport bi trebao biti takav da mogu doći navijači obje momčadi, da poslije jedni slave, a drugi tuguju. Unatoč svemu tome pokušavamo se maksimalno koncentrirati na utakmicu, kazao je trener Ivan Leko, koji je radio u PAOK-u kao pomoćnik Igora Tudora:

- To mi sigurno pomaže. Kad si bio negdje, to može pomoći. U ekipi imam dosta iskusnih igrača koji su igrali u Grčkoj. Očekujemo da će biti vruće, puno intenziteta i strasti. Mi smo na to doma navikli. To su stadioni za velike igrače. Veselimo se tome. Spremni smo za to okruženje, tvrdi Leko nakon što je prva utakmica završila bez pogodaka:

- Analizirali smo prvu utakmicu. Svaka utakmica ima svoju priču. Dali smo sve od sebe. Igrali smo dobar nogomet protiv protivnika koji je stabilan. Mogu biti zadovoljan igrom, a rezultat je mogao biti bolji. Znali smo da nas čeka zahtjevnih 180 minuta. Mi imamo aktivan rezultat. Za proći trebamo dobiti u Solunu, a to nije lako. Očekujem da će PAOK biti dobar, agresivan, ali imamo mi kvalitetu. Očekujem dobar Hajduk. Nogomet se igra 11 na 11, dva puta po 90 minuta. Nema nekog scenarija. Moramo biti fokusirani na nogomet. Ako želimo proći, moramo biti na maksimalnom nivou u svim segmentima igre. Jako puno želimo proći. Možda u ovom trenutku je veći pritisak na PAOK-u s obzirom na tradiciju, budžet, ali smo motivirani i imamo svoju šansu. Vjerujemo da smo pametniji poslije jedne međusobne utakmice. Svaka ekipa ima kvalitete i mane. Pričamo, znamo plan. Treba zaustaviti njihove vrline i napasti mane. To je jasno, ali teren je mjerilo. Sigurno ćemo imati svoje momente. Bitno je da budemo odlučni i hrabri. Mi smo ovdje došli pobijediti i proći dalje, rekao je Leko.

Mijenja li se sastav u odnosu na prvu utakmicu i što vam je donijela utakmica s Belupom?

- U sastavu neće biti prevelikih iznenađenja. Protiv Belupa smo naučili dvije lekcije. Prva je da imamo kvalitete i da možemo pobijediti svakoga, a druga je da u nogometu moraš biti full-gas. Kada pomisliš da si prelijep i prezgodan to tako ne ide. Sigurno smo izašli pametniji iz te utakmice, poručuje Leko.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.