Ivan Leko pred otkazom, navijači traže smjenu trenera Hajduka

Ponedjeljak, 23. listopada 2023. 00:27 Napisao/la  Toni Bilić

Bio bih sam sebi smiješan da odem. Ja sam samo trener. Nemam pojma što će biti sutra, kazao je Leko

Ivan Leko pred otkazom, navijači traže smjenu trenera Hajduka

Čini se da je poraz od Osijeka presudio treneru Ivanu Leki, koji je ovako nakon utakmice prokomentirao povike s tribina: Leko, odlazi!

- To je normalno. Jasno je da su ljudi nezadovoljni, ali sigurno nije nitko više razočaran nego ja. Puno smo htjeli, ali kada izgubiš 0:2 trebaš čestitati protivniku. Rezultat je bolan, situacija isto tako. Imali smo devet pobjeda za redom, sve je bila pjesma, dobijali derbije. Sada je drama...U sportu najviše učiš iz problema. Progutaj gorku pilulu, budi tu, prihvati kritiku i od sutra napravi sve da se digneš za iduću utakmicu. Znam kako se osjećam. Najlakše se predati i reći: 'Ajde, vozi! Došao sam ovdje zbog ogromne emocije... Bio bih sam sebi smiješan da odem. Ja sam samo trener. Nemam pojma što će biti sutra, za pet dana, mjesec dana ili pet godina, kazao je Leko.

U posljednjih šest prvenstvenih utakmica od 18 mogućih bodova bijeli su osvojili samo 6 bodova, poraženi su četri puta, redom od Istre 1961 i Osijeka kod kuće, od Gorice i Rijeke na gostovanjima.

Pobjedili su na Poljudu Lokomotivu i Dinama.

Samo su triput su zatresli mrežu u šest utakmica, po jednom Lokomotivi, Dinamu i Gorici.

Kako smo neslužbeno saznali, predsjednik Jakobušić i sportski direktor Nikoličius krenuli su u potragu za Lekinim nasljednikom, posebice nakon što su navijači počeli tražiti smjenu.

Već je opticaju nekoliko imena, spominju se Bjelica, Tomić, Asanović....

Prvu dvojicu ne žele na klupi vidjeti navijači, dok bi se proslavljeni "vatreni lakat" rado prihvatio posla kako smo doznali iz kruga njegovih bliskih prijatelja.

Smjena trenera jedino je rješenje u trenutku kada Hajduk trese kriza igre i rezultata.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.