Ivan Kos: Vratit ćemo kredit do 2017. godine, imamo zaposlenike koji ne dolaze na posao

Petak, 14. listopada 2016. 18:46 Napisao/la  SC

Grad nam ne pomaže u smislu financiranja, nego jamstva za kredit, kaže Kos

Gradsko vijeće Grada Splita donijelo je odluku o odgodi vraćanja duga Hajduka, koji u ovom trenutku ukupno iznosi 67 milijuna kuna. Grad Split većinski je vlasnik zaduženog kluba kojemu je jamac za 30 milijuna kuna kredita.

Ivan Kos, predsjednik Uprave Hajduka, ovako je prokomentirao financijsku situaciju u klubu:

- Nastojimo nastaviti trend pozitivnog poslovanja, zadatak nam je da ovu godinu završimo bolje nego prošlu. Što se tiče samog kredita, napravljen je plan otplate. Nadamo se da će Gradsko vijeće prihvatiti naše ulaganje u infrastrukturu, koje smo imali, da će nam ga priznati i tako umanjiti dio duga. također vjerujemo i da će nam investicije u budućem periodu biti priznate, a samim time da će se obveze za kredit umanjiti. Vjerujem da ćemo 21. listopada 2017. godine potpuno anulirati i zatvoriti kredit. Dugovanja su tu, od njih ne bježimo, ona su ispred nas.... Uloženo je u protekle četiri godine preko sedam milijuna kuna u gradsku infrastrukturu, u sam stadion. Vjerujem da će se taj novac prihvatiti kao dio prelamanja duga za kredit. Grad nam ne pomaže u smislu financiranja, nego jamstva za kredit. Mi u ovom trenutku ne dobivamo novac od grada, kaže Ivan Kos, koji se osvrnuo  na anonimne prijave zaposlenika kluba, koji se žale na loš tretman i još lošije namjere klupske uprave koja se pokušava riješiti viška zaposlenih:  

- Na porti imamo četiri djelatnika, koji nas jednako koštaju kao ‘outsourcana’ firma. A ti naši djelatnici nisu obučeni za taj posao, nego su tu sve ljudi prebačeni s drugih radnih mjesta. Imali smo i par incidenata, na teren su unošeni predmeti kojima tamo nije mjesto. Što se tiče održavanje terena, mi već neko vrijeme imamo problem, jer tvrtka koja po ugovoru održava teren i naši radnici prebacuju odgovornost za propuste jedni na druge. Zato smo zaposlenicima koji rade na održavanju terena ponudili mogućnost da pređu u ‘outsourcanu’ tvrtku, koja ih je spremna prihvatiti, kako bi nastavili radti po njihovim napucima. Znate koliko sam odgovora dobio od njih? Niti jedan jedini! Slično je i s čistačicama. Dio poslova već odrađuje tvrtka i njihove zaposlenice rade bolje i za manje novca nego naše. Tko sretniji od mene da sam u klubu zatekao 71 zaposlenika koji vrijede i rade. Ali nisam. Na žalost, mi imamo zaposlenike koji danas primaju plaću, a ne dolaze na posao, nego bježe po bolovanjima već mjesecima, ponašaju se i žive po socijalističkom modelu, rekao je  Kos.

Udruga Naš Hajduk u nedjelju postaje vlasnik 24,53 posto dionica Hajduka, vijest su objavili čelnici udruge na konferenciji za novinare sazvanoj na Narodnom trgu:

- Pred ostvaranjem smo ciljeva zbog kojeg udruga postoji, da vremenom postanemo vlasnici određenog dioničkog paketa Hajduka. Voditelj projekta je Tomislav Mikulić, on je projekt menadžer stjecanja dionica. Postigli smo dogovor o kupnji 24,53 posto dionica Tommyja. Kako bismo pokazali koliko je to važno, sazvali smo ovu presicu na kojoj najavljujemo događaj na Narodnom trgu. Želimo pozvati sve građane da se provesele, to je povijesni događaj za sam klub. Time blindiramo aktualni model funkcioniranja kluba i to na principu demokratskih izbora članova NO-a. Nema povratka na staru i kadroviranja po raznim kriterijima, kazao je tajnik udruge Naš Hajduk Ivan Rilov.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.