Ivan Kos traži sportskog direktora Hajduka, spominju se Asanović, Pralija, Šurjak...

Nedjelja, 22. svibnja 2016. 10:47 Napisao/la  Ivan Jelić

Menadžeri nude svoje igrače, no svima sam isto odgovorio: igrački kadar slagat će novi sportski direktor zajedno sa trenerom,  ja ću biti jednim dijelom uključen, kaže Kos

Predsjednik Hajduka Ivan Kos vikend je proveo u rodnom Osijeku u krugu svoje obitelji i najbližih prijatelja.  U ponedjeljak će biti na novom radnom mjestu na Poljudu, gdje ga čeka mnogo posla. Jedan je od njegovih prvih zadataka, možda i  najvažniji,  da pronađe osobu koja će obnašati funkciju sportskog direktora .

- Mobitel mi se užario od mnogobrojnih poziva, zovu me znani i neznani, menadžeri, navijači... Menadžeri nude svoje igrače, no svima sam isto odgovorio: igrački kadar slagat će novi sportski direktor zajedno sa trenerom,  ja ću biti jednim dijelom uključen, poručio je predsjednik Kos u subotu ujutro iz Osijeka.

Tko će biti novi sportski direktor? Predsjednik je  ranije kazao da će to biti visokoobrazovana osoba, koja ima  iskustva na takvom ili sličnom poslu, profesionalac koji će svoj rad podrediti što boljem uspjehu Hajduka.

Osim što traži novog sportskog direktora Kos će popričati s aktualnim trenerom Damirom Burićem čiji status nije više onako siguran kakav je bio ranije. Uostalom, predsjednik je najavio:

- Moram s njim popričati da vidim poklapaju li nam se koncepcije.

Iako nije iskazao nezadovoljstvo što je Burić odmah po završetku sezone otišao u Njemačku, iz njegovih riječi ipak se može  razabrati razočaranje:

- To što je Burić odmah otišao nije nekorektno. Samo je malo neobično, rekao je Kos.

Mnogi su tijekom sezone hvalili Burićevf rad, no čim je prvenstvo završilo, priča je drugačija. Puno je nezadovoljnih, Dinamo je Hajduku pobjegao 24 boda, Hajduk nije afirmirao niti jednog mladog igrača. Nitko Burću ne može prigovoriti da je pokušavao, ali nije uspio podići razinu igre momčadi. Najveća zamjerka ide mu na račun načina igranja, forsirao je  igru bez klasičnih napadača.

Spekulira se da bi novi sportski direktor mogao biti Aljoša Asanović, koji je u dobrim odnosima s Davorom Šukerom. Predsjednik HNS-a među prvima je čestitao svom sugrađaninu Kosu na izboru sa novog predsjednika Hajduka. Spominju se Nenad Pralija, pa čak i Ivica Šurjak.

Novi trener? Sve zavisi od razgovora Kosa i Burića!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.