Ivan Kos smijenjen prije dva mjeseca, nitko ne želi biti predsjednik kluba koji vode navijači

Srijeda, 20. lipnja 2018. 09:26 Napisao/la  Ivan Jelić

Nadzorni odbor nije imao snage oduprijeti se zahtjevu Torcide, pokorno je izvršio zadaću i smijenio Kosa kojega su do tada hvalili

Ivan Kos još uvijek nema nasljednika
Ivan Kos još uvijek nema nasljednika

 Prošla su dva mjeseca od smjene Ivana Kosa, a Hajduk još nije izabrao novog predsjednika.

Nitko ne želi sjesti u vruću fotelju?!

Nakon najvećeg derbija, dvoboja Hajduka i Dinama koji je odigran 21. travnja na prepunoj poljudskoj ljepotici, po završetku susreta koji je Hajduk izgubio, održana je sjednica Nadzornog odbora na kojoj je smijenjen bivši predsjenik Ivan Kos.

I to po nalogu Torcide, odnosno udruge Naš Hajduk.

Četri dana ranije, na dan odigravanja prvenstvene utakmice protiv Cibalije na Poljudu, Torcida je izašla u javnost s priopćenjem u kojem je zatražila smjenu predsjenika Kosa koji je prema njihovom mišljenju prekršio etička načela kluba.

Kos je ljudima iz kluba odobrio da suce vode na ručak, večeru, u noćne izlaske.

Glavni kreator "novog" Hajduka, Ivan Šalinović, stalno je ponavljao kako Kos radi odličan posao, da je pravi moderni predsjednik.

Pod Kosovim vodstvom klub je umjesto iskoraka, napravio je dva koraka unatrag.

Teza da je Kos financijski stabilizirao klub ne drži vodu, jer prodaja Vlašića, L. Kalinića, Sušića, Ohandze nije nihov projekt, te igrače zatekao je u klubu.

Nadzorni odbor nije imao snage oduprijeti se zahtjevu Torcide, pokorno je izvršio zadaću i smijenio Kosa kojega su do tada hvalili.

Čini se da je prava istina nešto drugo!

Navijače je razljutila informacija prema kojoj je Hajduk na ime provizije raznim menadžerima i menadžerskim agencija isplatio cca 2 mil. eura.

Na kraju je Kos "odletio" prema rodnom Osijeku.

Istina, povremeno dođe u klub u dogovoru s Nadzornim odborom, kada treba potpsati neku financijsku transakciju

Prošla su dva mjeseca, klub je još bez predsjednika.

Neki od mogućih kandidata poput Zvonimira Akrapa, člana Uprave Splitske banke OTP grupacije, u startu je otklonio mogućnost da preuzme vođenje kluba, isto je navodno poručio Lukša Jakobušić. Ostali koji se javili ne zadovoljavaju uvjete.

Nekada se točno znalo tko može biti na čelu kluba, bila je velika čast voditi Hajduk.

Zbog nesposobnog Nadzornog odbora i navijača koji vode klub, danas nitko ne želi biti predsjednik Hajduka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.