Ivan Kos objavio: Joan Carrillo više nije trener, Mario Branco ostaje sportski direktor Hajduka

Ponedjeljak, 06. studenog 2017. 10:47 Napisao/la  SC

Branco je podnio ostavku, svjestan odgovornosti, a ja sam odbio njegovu ostavku. To je specifična pozicija, posebno na našem govornom području, kaže Kos

Ivan Kos
Ivan Kos



Joan Carrillo više nije trener Hajduka, Mario Branco ostaje sportski direktor! To je rezime odluke čelništva Hajduka koju je novinarima prezentirao predsjednik Ivan Kos:

- Carrillo više nije trener! Njegova promjena je neophodna. Bilo je dobrih rezultata, čak se pregovaralo o tome da mu produžimo mandat, ali sada je situacija suprotna. Jesmo li trebali ranije reagirati, jesmo li trebali čekati... To ne znamo, znamo tek da je izgubio naše povjerenje. Branco je podnio ostavku, svjestan odgovornosti, a ja sam odbio njegovu ostavku. To je specifična pozicija, posebno na našem govornom području. Hrvatska nema puno opcija, a nema ni dovoljno vremena za to. Mario je veliki profesionalac. Ako se odlučimo za novog sportskog direktora, on nam je rekao da će pomoći svom nasljedniku, rekao je Kos i naglasio sljedeće:

- Nismo u kaosu! Ne igramo dobro, to je istina. Odgovornost preuzimam na sebe, to sam pokazao i tako što sam ponudio ostavku. Usmjeravamo 10 posto energije prvom timu, a 90 posto na ostale stvari. Smatramo da je to ispravan put. Mnogi će mi to zamjeriti, ali iza sebe želim ostaviti red. Najviše bih volio da do ove press konferencije nije ni došlo. Spreman sam se nositi sa svim nedaćama i snositi odgovornost. Onaj tko nije svjestan što je Hajduk, ne treba ni biti u Hajduku, tvrdi Kos.

Ime novog trenera nije poznato:
 
- Vik Lalić će voditi treninge prve momčadi, o kandidatima za trenera sad ne želim govoriti. Ima nekoliko opcija, srećom ide reprezentativna pauza pa ne moramo žuriti, rekao je Kos.

Torcida se prvi put na utakmici protiv Rudeša okrenula protiv Uprave, a zna se koliko je utjecaj navijača u vođenju klupske politike:
 
- Navijači imaju pravo izraziti svoje mišljenje. Uprava cijeni i poštuje njihovo mišljenje, ali znamo kojim smjerom i ciljem idemo. Kroz udrugu Naš Hajduk oni mogu mijenjati strukture kluba, samim time i odlučivati o mojoj poziciji. Postoji pravna procedura promjene Uprave. Kad naši navijači jasno iskaze nezadovoljstvo radom Uprave, ja ću staviti mandat na raspolaganje. Mi moramo navijačima objasniti što radimo i koji su naši ciljevi. Mi smo se odlučili za dugoročne, a ne kratkoročne ciljeve. Odlučili smo se stvoriti pet Vlašića, a ne jednog, smatra Kos.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.