IVAN KOS

Reagirao sam da zaštitim direktora

Nedjelja, 22. listopada 2017. 16:52 Napisao/la  SC

Nikakvo nasilje i fizički sukob u loži nije se dogodio

Ivan Kos
Ivan Kos



Predsjednik Hajduka Ivan Kos oglasio se službenom izjavom nakon fizičkog sukoba čelnika Hajduka i Dinama u poljudskoj loži.

Evo Kosove verzije sramotnih događaja:

Za početak, nikakvo nasilje i fizički sukob u loži nije se dogodio. Došlo je do verbalnih provokacija i naguravanja, kojem nikako nije mjesto u loži i zbog kojeg se kao predsjednik Hajduka ispričavam. Ne onima koji su u tome sudjelovali, nego svim gledateljima, sponzorima i onima koji žele zdrav hrvatski nogomet.

Cijela priča kreće s nizom provokacija i dobacivanja od strane direktora Dinama tijekom utakmice, te najviše na samom kraju utakmice, posebno kod rezultata 1:2. Nitko od nas na to nije reagirao niti se osvrtao. Nakon dosuđenog jedanaesterca, Mario Branco upozorio je na ranije neprimjereno ponašanje, što je dovelo do rasprave između njega i Svetine, na što ustaje njihov financijski direktor i fizički reagira prema Brancu. Tada sam reagirao, u želji da zaštitim sportskog direktora i došlo je do naguravanja, ali, ponavljam: nikakvih udaraca niti fizičkog incidenta nije bilo.

Kao predsjednik Hajduka suzdržavam se kada nas kradu na terenu, suzdržavam se kod provokacija u loži, ali nemoguće je suzdržati emocije kad vidite da netko pored svega toga fizički reagira prema mom najbližem suradniku!

Ne mogu ne spomenuti grozan incident gađanja gledatelja na zapadnoj tribini raketama od strane gostujućih navijača, koji samo srećom nije izazvao posljedice. Očekujem od policije da zaštite naše gledatelje od takvih napada, a mi ćemo sigurno odraditi svoj dio.

Kao predsjednik Hajduka, odgovornost za stanje u loži preuzimam na sebe i sigurno ćemo idući put reagirati mudrije i kroz rad zaštitarske službe prevenirati ovakve situacije, zaključio je Kos.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.