Ivan Kos: Prva momčad Hajduka stoji 22,5 mil. kuna, a momčad Rijeke stoji oko 50 mil. kuna

Srijeda, 27. prosinca 2017. 18:39 Napisao/la  SC

Mogu potvrditi da ćemo možda imati i najbolji financijski rezultat jednoga sportskoga kolektiva u povijesti na Balkanu, kaže predsjednik Uprave Hajduka

Ivan Kos
Ivan Kos


Ivan Kos na kraju godine iznio je pred javnost podatke iz poslovnih knjiga Hajduka, predsjednik Uprave splitskog prvoligaša ističe da je godina završila u plusu:

- Kredit od 30 milijuna kuna vraćen je Gradu Splitu u cijelosti, precizno 32.324.781,78 kuna. S ponosom mogu istaći da smo financijski stabilni te da jako dobro surađujemo s gradom i gradonačelnikom Oparom koji je na čelu našeg većinskog vlasnika. O brojkama ne bih, ali mogu potvrditi da ćemo možda imati i najbolji financijski rezultat jednoga sportskoga kolektiva u povijesti na Balkanu. Platit ćemo porez na dobit i na to sam ponosan, kaže Kos za 24sata.

Specifikacija troškova momčadi izgleda ovako:

- Budžet Hajduka za sportski segment je 32,9 milijuna kuna, a prva momčad u ovoj sezoni planirana je na 22,5 milijuna kuna. U isto vrijeme prva momčad Rijeke prema dostupnim podacima stoji oko 50 milijuna kuna, a o Dinamu da i ne govorimo. I to je naša stvarnost. Znam da je iza navijača Hajduka 12 godina posta i da moj mandat nije počeo prije godinu i pol kad sam došao, nego mi se "lijepe" i ta prošla vremena. Naši navijači su s pravom nezadovoljni i nestrpljivi, jer Hajduk je najveći klub na ovim prostorima i zbog svoje povijesti i navijača zaslužuje trofeje. Trenutno gradimo temelje, neprihvatljivo je da klub poput Hajduka od 1979. radi na dva pomoćna terena, kad danas u svijetu takve uvjete imaju manje-više svi. Kaskamo za najvećima, moramo ih sustići, a nemamo previše vremena, jer nam izostanak trofeja radi dodatni pritisak, no s tim se moramo znati nositi, naglašava Kos.

Predsjednik je bio predstavnika Hajduka na Skupštini HNS-a:

- Skupština me, nažalost, nije iznenadila. Ovo vodstvo je dosljedno jedino u nedosljednosti, zatvorenosti i nepridržavanju bilo kakvih pravila, pa čak i onih koje su sami postavili. Ljudi žele promjenu, nogomet treba promjenu i ona će se dogoditi. Što prije se to dogodi, to bolje za hrvatski nogomet, zaključuje Kos.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.