Ivan Kos predstavio nove savjetnike, Hajduk sve više gubi vezu sa Splitom

Četvrtak, 26. svibnja 2016. 19:12 Napisao/la  Ivan Jelić

Krizmanić  će obnašati funkciju savjetnika za strateško i poslovno upravljanje, Nimčević će biti savjetnik za financijsko izvještavanje i planiranje


Predsjednik uprave Hajduka Ivan Kos na Poljudu je u četvrtak predstavio svoj savjetnički tim koji čine Goran Krizmanić i Dražen Nimčević.

Krizmanić je nedavno slovio za favorita u utrci za predsjednika, a u Hajduku će obnašati funkciju savjetnika za strateško i poslovno upravljanje. Nimčević će, pak, biti savjetnik za financijsko izvještavanje i planiranje, održavanje financijske stabilnosti te pravni i porezni dio poslovanja.

- Imamo viziju što i kako u budućnosti. Mojim imenovanjem krenuli smo od glave, sad idemo sa savjetnicima, a kroz sedam dana riješit ćemo pitanje sportskog direktora. Nakon toga ćemo odlučivati o treneru Buriću, kazao je u uvodu Kos.

- Počašćen sam pozivom gospodina Kosa. Široj nogometnoj javnosti moja je firma poznata po financijskim listama najbogatijih svjetskih klubova po prihodu. To je segment gdje se moja profesionalna karijera i sportski dio preklapaju. Navijač sam Hajduka otkad znam za sebe. Rodom sam Zagrepčanin, a porijeklom Dalmatinac, kazao je Nimčević, koji u tvrtki Deloitte radi kao partner u Odjelu za porezno i pravno savjetovanje.

- Moramo izaći iz negativne spirale. Poslovni su rashodi veći od prihoda i zbog toga se moralo ulaziti u prodaje igrača. Kroz dugoročne i kratkoročne mjere želimo se dovesti u poziciju da pravilno planiramo i donosimo odluke, da Hajduk postane dobro funkcionirajući stroj, što mislim da do sada nije bio. S Draženom sam vidio poslovne knjige iz kluba i one ne izgledaju bajno. Ima puno posla. Na prvom je mjestu sportski rezultat, ali sve ostalo mora pratiti u isto vrijeme. Želimo popraviti što treba popraviti kako bismo kreirali peti element koji samo Split i Dalmacija mogu dati, da Hajduk krene stazama kojima pripada. To svi vjerujemo, rekao je Krizmanić, Toyotin glavni direktor za automobilsku distribuciju u centrali u Johannesburgu.

Pitanje za predsjednika Kosa, kako nadomjestiti igrače koji bi ovog ljeta mogli otići?

- Upravo se time najviše bavimo. Ne bih volio izlaziti s odgovorima dok ih ne budemo imali. Ovdje sam tek 7-8 dana aktivno.

Je li trener Burić bio vaš izbor?

- On je trener, s njime se razgovara. Intenzivirali smo razgovore sa sponzorima, menadžerima, trenerima, sportskim direktorima...

Je li istup Nenada Bjelice u medijima rušenje Burića?

- Ne slažem se. S trenerom se stalno razgovara. Moramo ustanoviti je li se njegove vizije i ideje slažu s našima.

Jesu li savjetnici volonteri ili će biti plaćeni?

- Volonteri su.

A hoće li doći do promjena u marketinškom dijelu?

- Nadam se da neće. Gospodin Bašić je obavio vrhunski posao, vjerujem da ćemo nastaviti surađivati kao zadnjih sedam dana.

Je li ideja o savjetnicima bila vaša ili je nametnuta od strane Nadzornog odbora?

- Nije nametnuta. Funkcioniramo kao jedno i zajednički smo odlučili da je to najbolje za klub.

Kad će se znati ime novog sportskog direktora?

- Imamo par imena, što stranih a što domaćih. Vodit ćemo se načelima profesionalizma i kvalitete.

Jeste se sastali s udrugom Naš Hajduk?

- Uključeni su u rad kluba i informirani svakodnevno o svemu.

Kako komentirate to što trenutno u vodstvu Hajduka nema nitko iz Splita?

- Kladim se da emociju o kojoj pričam zadnjih sedam dana intenzivnije živim od mnogih Splićana, ne umanjujući vrijednost bilo koga, već samo davajući značaj tome kako živim i doživljavam ovo što radim. Lijepo mi je i ugodno se osjećam, ovo je moja opsesija i moj život. Prebacio sam život i obitelj u Split, zaključio je Kos.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.