Ivan Kos: Nezadovoljni smo radom Izvršnog odbora HNS-a, ne želim komentirati Damira Miškovića

Srijeda, 14. prosinca 2016. 13:54 Napisao/la  Ivan Jelić

Hajduk je protiv regionalne lige, točnije protiv smo formiranje nekakve ex – jugo lige, kaže predsjednik Hajduka


Predsjednik Hajduka Ivan Kos održao je presicu na kojoj je iznio programske smjernice kluba za 2017. godinu. Između ostalog, Kos je rekao sljedeće:

-  U raljama sam rezultata momčadi, ne samo ja kao predsjednik kluba nego svi koji rade u klubu. U projekciji za narednu godinu klub od prodaje igrača očekuje između 25 i 30 milijuna kuna. Inače, godišnji budžet kluba iznosi oko 10 milijuna eura. Želja nam je da prvi dio sezone, koja završa u subotu derbijem protiv Dinama na Poljudu, zaključimo s osvojenih 40 bodova i dan na kraju cijele sezone  momčad osvoji 65 bodova.  Klub u ovom trenutku ima 63 djelatnika u stalnom radnom odnosu,  u sedmogodišnjem ciklusu želimo izgraditi kamp, stacionar, poboljšati infrastuktruru, obnoviti stadion. Puno je posla pred nama,  ponovit ću još jednom  da sve ovisi o rezultatima, koji diktiraju cjelokupnu situaciju u klubu i oko njega.  Dug prema Gradu Splitu u vezi kredita izbnosi 24 milijuna kuna, nadamo se da ćemo i to dugovanje uspjeti riješiti kroz investicije koje su predviđene, smatra Kos.

Predsjednik Hajduka prokomentirao je aktualno stanje u hrvatskom nogometu u kojem je suđenje postala glavna tema:

- Suce treba dobro platiti i zaštititi. Mislim da ih trebamo pustiti da u miru rade svoj posao i ne treba zbog svake pogreške dizati toliku medijsku prašinu. Treba vjeroavti da ne griješe namjerno. U subotu su svi nakon dvoboja Cibalije i Hajduka otišli nezadovoljni sa stadiona.  Izvršni osbor HNS–a zatražio je stručnu analizu suđenja u prvom dijelu sezone, pozdravljam takvu odluku, naglašava Kos.

Na novinarsko pitanje da ocjeni poziciju predsjednika Rijeke Damira Miškovića u Izvršnom odboru HNS-a i najavu da vjerojatno novi povjerenik za suce i suđenje Domagoj Vučkov dolazi iz Rijeke, Kos je rekao sljedeće:

- Dakako da smo nezadovoljni radom Izvršnog odbora HNS-a i borit ćemo se svim raspoloživim sredstvima da promjenimo odnose unutar nogometne kuće zbog boljitka hrvatskog nogometa. Što se pak tiče gospodina Damira Miškovića, ne želim komentirati pojedinačne slučajeve, posebice zato što Hajduk ne participira, a mislim da bi trebao participirati u radu HNS-a.

Kos ne dvoji oko regionalne lige:

- Hajduk je protiv regionalne lige, točnije protiv smo formiranje nekakve ex – jugo lige.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.