Hajdukovo proljeće: U šest gostujućih utakmica osvojili tri boda i postignuli dva pogotka

Srijeda, 04. svibnja 2016. 15:41 Napisao/la  Ivan Jelić

Kako će izgledati igračka križaljka za novu sezonu ne zna ni Damir Burić, koji je dobio zadatak da pronađe novog sportskog direktora


Iza Hajduka je još jedna neuspješna natjecateljska sezona. Bijeli su na početku iste najavljivali borbu na dva kolosijeka s Dinamom i Rijekom, osvajanje titule prvaka i Kupa Hrvatske.

Nećemo analizirati učinak Hajduka u sezoni, ostala su još dva kola. Dovoljno je u proljetnim dijelu sezone analizirati učinak na gostovanjima.

U sedam proljetnih gostujući utakmica, Hajdukovci su izgubili uzvratnu utakmicu poluzavršnice Kupa Hrvatske, dok su u 6 prvenstvenih susreta zabili brojem i slovima 2 (dva) gola i osvojili 3 (tri) boda.

Strijelci  dva gola bili su Tudor u srazu sa Lokomotivom (1:2), dok je minule nedjelje u Gradskom vrtu Hajduk poražen od Osijeka rezultatom 1:2, a strijelac je bio Sušić  iz kaznenog udarca.

Evo utakmica na gostujućim travnjacima ovog proljeća,

HNL:
Lokomotiva – Hajduk 2:1 (strijelac Tudor), 0 bodova
Rijeka - Hajduk 1:0, 0 bodova
Inter Zaprešić – Hajduk 0:0, 1 bod
RNK Split – Hajduk 0:0, 1 bod
Slaven Belupo – Hajduk 0:0, 1 bod
Osijek – Hajduk 2:1 (strijelac Sušić), 0 bodova

Poluzavršnica Kupa
Dinamo - Hajduk 4:0

Trener Damir Burić, koji je preferirao igru bez klasičnog napadača, koristio je u napadu sljedeće igrače.
Sušić 12 nastupa – 1048 minuta – golova 8
Velez 4 nastupa - 309 minuta – golova 0
Ohandza 3 nastupa – 20 minuta – golova 0
Mastelić 10 nastupa – 717 minuta – golova 0
Arteaga 2 nastupa – 50 minuta – golova 0
Prskalo 3 nastupa – 36 minuta – golova 0

Kako će izgledati igračka križaljka za novu sezonu ne zna ni Damir Burić, koji je dobio zadatak da pronađe novog sportskog direktora nakon ostavke Gorana Vučevića. Za sada je situacija sljedeća:

Reprezentativni čuvar mreže Lovre Kalinić želi otići u inozemstvo, najbolji igrač Sušić jedva čeka da napusti klub, nezadovoljan je statusom.

Splićani se žele riješiti Milića, koji je najveće razočarenje. Mladi reprezentativac Vlašić također bi što prije u neki inozemni klub, Velazquez i Arteaga su posuđeni od Palerma, potonji nije ništa niti odigrao.

Roguljić je posuđen od Red Salzburga i nije pokazao ništa posebno zbog čega bi ga trebalo ostaviti naredne sezone. Mujan nije u Burićevim planovima, njegov odlazak je gotova stvar.

Ukrajinci Billyi i Radčenko najvjerojatnije će otići, posebice se to odnosi na Radčenka, koji nije ni dobio pravu priliku. Billyi je razočarao.

Najveća enigma je Ohandza. Očigledno je da nije spreman za napore i igranje u kontinuitetu. Nedvojbeno je da ima igračku kvalitetu, ali je više vremena na liječničkim terapijama nego na travnjaku. Kada bi se mogao nekome prodati bila bi to strašna stvar.

Ivan Prskalo vraćen je tijekom zimskog prijelaznog roka sa posudbe iz drugoligaša Sesveta, gdje je bio vodeći strijelac lige sa 12 postignutih golova! Na Poljudu se našao na listi igrača, koji ne posjeduju kvalitetu da bi nosili dres Hajduka. Zašto je uopće vraćen?!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.