HAJDUKOVA DICA

Predsjednik i šef škole nogometa barem su Hrvati...

Nedjelja, 25. rujna 2016. 11:31 Napisao/la  Ivan Jelić

Za Hajduk igraju Senegalac Ohandza, Ganac Said, Gambijac Barry, Albanac Memolla, Brazilac Jefferson...

Posljednih godina na Poljudu iz ustiju čelnika Hajduka slušali smo  istu mantru: Ubuduće će igrati naša "dica"!

Svaki puta kada bi došlo do krize igre, a time automatski do krize rezultata, gromoglasno bi se najavljivao projekt „Naša dica“.

Nikada projekt nije zaživio, štoviše, iz utakmice u utakmicu sve je manje na travnjaku bilo Hajdukove "dice".

U subotnjem protiv Cibalije u početnom sastavu nije bilo niti jednog igrača poniklog iz omladinske škole bijelih.

Kapetan i čuvar mreže Lovre kalinić nogometnu abecedu naučio je u redovima susjednog drugoligaša Solina. Erceg je "dite" RNK-a Split, Ismajli je stigao sa Kosova, svi ostali koji su dobili priliku su – stranci.

Tako su Hajdukova "dica" postali Senegalac Ohandza, Ganac Said, Gambijac Barry, Albanac Memolla, još ranije Brazilac Jefferson...

Nažalost, i navijači koji su najviše tražili  da igraju "naša dica" odustali su od toga projekta, njih sada oduševljavaju Ohandza, Said, Barry...

Osim što na travnjaku nema Hajdukove "dice", ista je situacija  čelništvom kluba.

Predsjednik Uprave je Slavonac Ivan Kos, sportski direktor je Portugalac Mario Branco, trener je Slovenac Marijan Pušnik, dok je šef omladinske škole Krešimir Gojun koji je godinama radio u omladinskoj školi Dinama.

Hajduk se na svim razinama rada i djelovanja pretvorio u legiju stranaca s time da su predsjednik Kos i šefa omladinske škole Gojun barem Hrvati.

Naprid naša dico!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.