Hajduk pobjedom protiv Intera ima šansu prezimiti na drugom mjestu iza Dinama

Subota, 16. prosinca 2017. 20:32 Napisao/la  Ivan Jelić

Kako smo nesluženo saznali predsjednik Kos zatražio je u nekoliko navrata sastanak sa čelnicima navijača, no svaki puta je dobio odbijenicu

Ante Erceg (Hajduk), najbolji igrač ima konkretnu ponudu
Ante Erceg (Hajduk), najbolji igrač ima konkretnu ponudu


Prije odlaska na zimski odmor Hajdukovce čeka posljednja ovosezonska obveza, prvenstveni dvoboj sa Interom iz Zaprešića.

Hajduk kod kuće nije pobijedio u prvenstvenim dvobojima čak dva mjeseca, posljednja momčad koju su pobijedili bila je Cibalia (2:1), trener je bio Joan Carrillo.

Navijači su se u toj utakmici tresli do posljednjeg sučevog zvižduka.

 Nakon toga kod kuće odigrali sa Dinamom neodlučnih 2:2, izgubili su od Rudeša 2:3, poslije te utakmice smjenjen je Carrillo.

 Pod vodstvom novog  trenera Željka Kopića odigrali su na Poljudu 1:1 sa Osijekom, stoga je ogled sa momčad iz predgrađa glavnog grada za Hajduk od izuzetne važnosti.
 
 Ako  osvoje sva tri boda na zimsku pauzu mogu otići kao drugoplasirana momčad iza novog prvaka Dinama. Iako ne blistaju „modri“ su bolji od neuvjerljivih Osijeka, Hajduka i Rijeke.

Nakon što su saznali da u polufinalu Kupa igraju protiv Lokomotive, Hajdukovci su bili (pre)zadovoljni ždrijebom.

Toliko im je nabujalo samopouzdanje da vjeruju da mogu u finalu koje se igra u Vinkovcima  23. svibnja  osvojiti Rabuzinovo sunce bez obzira tko će im biti protivnik, Dinamo ili Rijeka.

 U neslužbenom razgovoru uz kavu i čaj najbolji igrač bijelih ove polusezone Ante Erceg  otkrio je jednu zanimljivu činjenicu:

 - Ako osvojimo Kup, a vjerujemo da možemo, niti jednu utakmicu nećemo odigrati na svom travnjaku!
 
Posljednji puta bijeli su osvojili Rabuzinovo sunce u sezoni 2012/13, kada su dvije finalne utakmice bili bolji upravo od Lokomotive.

Polako se približava zimski prijelazni rok koji nije toliko atraktivan kao ljetni, međutim uvijek se dogodi neki transfer bilo da se radi o odlasku ili dolasku igrača.

 Najbolji igrač Ante Erceg na meti je danskog Brondbya, koji ga želi dovesti u svoje redove ove zime.
 
 Dobro su ga zapamtili ovoga ljeta kada im je u uzvratnom susretu trećeg pretkola Europske lige na Poljudu u pobjedi Hajduka od 2:0 zabio oba gola.

 Za sada je u kancelariju sporstkog direktora Marija Branca stigla jedna službena ponuda i to za Grka Savvasa kojeg su Splićani ljetos otkupili od talijanskog Barija za 50.000  eura.
 
 Čelnici Hajduka ne žele ga pustiti za iznos manji od milijun eura na što su se  navodno Savvas i njegov menadžer jako naljutili.

 Osim Ercega i Savvasa ima još nekolicina igrača koji bi već u zimsku htjeli otići iz kluba, prije svega onima kojima narednog ljeta ističe ugovor, vratari Stipica i Grbić, mladi Bosančić, napadači Ohandza, Futacs, Almeida, te mladi Delić kojemu  ističe stipendiski ugovor.
 
 Tu je grupa nezadovoljnih igrača Kožulj, Fomitschow, Pešić, Šehić...
 
 Portugalac Branco zatvorio se  svoj ured, radi kao "crkveni miš" jer je postao  svjestan da ništa dobrog nije učinio od kako je izabran na funkciju sportskog direktora.
 
Osim događanja vezanih uz stručni segment rada kluba još zanimljivije će biti kako će se završiti otvoreni sukob na relaciji predsjednik Kos, sportski direktor Branco, Nadzorni odbor – Torcida.

 Navijači su im jasno i glasno  poručili da više nemaju njihovu podršku i da trebaju napustiti klub.
 
 Kako smo nesluženo saznali predsjednik Kos zatražio je u nekoliko navrata sastanak sa čelnicima navijača, no svaki puta je dobio odbijenicu.
 
  Da nije tako baš sve crno treba pohvaliti rad udruge Naš Hajduk koja pokušava na sve načine animirati navijače novim inovacijama među kojima je posebno zanimljiva posljedna vezana za „Tematski park Hajduka“.
 
Međutim, u konačnici samo rezultati zanimaju navijače.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.