Hajduk danas ima priliku približiti se vodećima na ljestvici uoči derbija protiv Dinama

Nedjelja, 15. listopada 2017. 13:10 Napisao/la  Ivan Jelić
Joan Carrillo
Joan Carrillo



U nedjelju na Poljudu u posljednjoj utakmici 12. kola Hajduk ima priliku približiti se Dinamo i Rijeci.

 Splićani nastavlju nisku domaćih uzastopnih prvenstvenih ogleda. Nakon Rijeke, Lokomotive i Intera iz Zaprešića bijelima u goste dolazi Cibalia.

 Za sraz sa Vinkovčanima trener Carrillo ne može računati na kapetana Zorana Nižića koji je isključen u posljednjoj minuti dvoboja sa Interom, zaradio je drugi, odnosno crveni isključujući karton, te na Huga Almeidu koji na treningu zadfobio udarac u koljeno zbog koje će najmanje tri tjedna biti izvan stroja. Još od ranije izvan momčadi su Futacs i Carbonirei:

 - Hugo nije imao sreće otkad je s nama. Dobio je na treningu u petak jedan udarac u koljeno, a već je imao problema sa koljenom. Ništa nije slomljeno, liječnici su nam rekli da će biti tri tjedna izvan stroja, kaže Carrillo

 Španjolski strateg nahvalio je momčad Mladena Bartolovića u najmanju ruku kao da će im na suprotnoj strani biti Real Madrid:
 
- Čeka nas ogled protiv jako disciplinirane ekipe, posebice u obrambenom dijelu. U posljednje vrijeme su se poboljšali u  prekidima, ubačajima sa strane, tranziciji. Oni če čekati našu grešku kako bi nas iznenadili. Pripremali smo utakmicu s ciljem da pobijedimo.

Kazali ste da je Cibalia disciplinirana momčad, a uz Rudeš primili su najviše golova u ligi?

- Protiv Dinama su odigrali jako dobru jutakmicu, susret je riješen u samoj završnici. Gledao sam tu utakmicu dva puta, nije Dinamo tek tako jednostavno došao do pobjede, tri boda kako sugerira konačni ishod.

 Stručni stožer napustio je Mario Tomljenović koji je bio šef zadužen za fizičku spremu igrača ali i cijele momčadi te za zdravstveni dio. Koji je razlog njegov odlaska:

 - U razgovoru sa njim mislim da je došlo do obostrane odluke o prekidu suradnje. Dobro je to i za Hajduk ali za gospodina Tomljanovića.

 Utakmica protiv Cibalije trebala bi biti jao uvertira za podizanje samopuzdanja uoči sraza sa Dinamom, koji je na rasporedu u narednom kolu na poljudskoj lejpotici:

 - Igračima stalno ponavljam da treba ići korak po korak. U ovom trenutku najvažniji je dvoboj sa Cibalijom. Tek nakon te utakmice možemo početi razmišljati o dvoboju sa Dinamom.