Hajduk zaostaje deset bodova za Rijekom, a Marijan Pušnik zaokuplja medijsku pažnju pričama

Utorak, 25. listopada 2016. 14:19 Napisao/la  Ivan Jelić

Treba očekivati da Hajduk u zimskom prijelaznom roku dovede šest, sedam novih igrača o kojima će trener Pušnik opet pričati iste priče


Nakon 13 odigranih kola vodeća Rijeka bježi četvrtoplasiranom Hajduk okruglih 10 bodova.

 Prošle sezone Hajduk je prije Jadranskog derbija, koji je na Poljudu odigran na Dan mrtvih 1. studenog 2015. godine, bio prvi na ljestvici. Trener bijelih tada je bio Damir Burić, Hajduk je imao dva boda više od Rijeke.
 
 Riječani su na Poljudu slavili sa uvjerljivih 3:0, preskočili Splićane i preuzeli vrh tablice. Hajduk se više nije uspio oporaviti od toga poraza.

{jb_blackbox-right}Kos se bavi trivijalnim stvarima
 Posljednih dana udruga Naš Hajduk  gurnula je u drugi plan nogometni Hajduk. Naš Hajduk preuzeo je dionice tvrtke Tommy i tako postao suvlasnik kluba sa 25 posto plus 1 dionica.  
Krenuli su članovi udruge u veliku akciju prikupljanja novčanih sredstava, jer prema potpisanom ugovor sa Tommyem godišnje trebaju uplatiti između 3,5 – 4 milijuna kuna na ime otkupa preuzetih dionica.   Na novom dresu navijači mogu ispisati svoje ime, što trebaju platiti 1.911,00 kuna, što je godina kada je Hajduk osnovan.
Istodobno, predsjednik Ivan Kos i njegovi najbliži suradnici nisu  doveli niti jednog kvalitetnog sponzora. Nažalost, bave se trivijalnim stvarima: kako se riješiti žena koje peru robu, radnika na travnjaka...{/jb_blackbox-right}

 Uoči gostovanja u Puli, gdje ih je čekao sraz sa Istrom 1961, na novinarsko pitanje da je momčad u dosadašnjem tijeku sezone u pravilu slabo igrala u prvom poluvremenu, Marijan Pušnik je između ostalog govorio o presingu i rekao:

- Igrat ćemo kako želim kada dovedem igrače koji to mogu igrati!
 
Očigledno je već zaboravio da je doveo čak 11 novih igrača zajedno sa sportskim direktorom Brancom, uz svestranu podršku predsjednika Ivana Kosa i blagoslova članova Nadzornog odbora.

 Navodno je veliku većinu igrača doveo menadžer Vukmir Vukmirica, široj nogometnoj javnost malo ili slabo poznat menadžer, koji je doveo Marijana Pušnika.
 
 Na Poljudu su u ljetnom prijelaznom roku došli Maganto, Kožulj, Said, Memolla, Ćosić, Erceg, Rapaić, Gentsoglou, Futacs, Barry, Kvesić.... Samo nedostaje novi vratar.
 
 Nitko od njih nije se dokazao kao pojačanje.

 Mađar Futacs ima potpisan ugovor prema kojem mjesečno zarađuje cca 19.000 eura, što je prema iznosu drugi ugovor poslije  ugovora kapetana Kalinića, koji je prije dvadesetak dana potpisao  ugovor kojim godišnje zarađuje 280.000 eura.

Futacs više hoda po travnjaku nego što što trči iako za njega Pušnik stalno ponavlja da igrač A klase! Dakle, Futacs je igrač koji je doveden prema Pušnikovim željama.

 Pušnik svakodnevno zaokuplja medijsku pažnju "slatkim" pričama i izjavama u medijima. Zeleni travnjak je jedino mjesto gdje trener treba pričati dok uči igrati svoje igrače koji su dobro (pret)plaćeni.
 
 Pred put u Pulu, gdje su bijeli odigrali još jednu lošu utakmicu bez pogodaka, Pušnik je rezolutno poručio da u trima idućim utakmicama, protiv Istre 1961 u Puli, Osijeka na Poljudu i Rijeke na Rujevici, Hajduk treba osvojiti sedam bodova.

 Nakon osvojenog boda u Puli, Hajduk mora pobijediti Osijek i Hajduk da bi Pušnikove priče postale stvarnost. Teoretski je sve moguće!
 
 U praksi, Pušnikove priče demantira ljestvica pa treba očekivati da Hajduk u zimskom prijelaznom roku dovede šest, sedam novih igrača o kojima će trener opet pričati iste priče.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.