Hajduk sve više zaostaje za Dinamom i Rijekom, a trenera Damira Burića mnogi hvale...

Ponedjeljak, 02. svibnja 2016. 21:42 Napisao/la  Ivan Jelić

Splićani su već odavna izgubili priliku da se bore za prvaka, u poluzavršnici Kupa modri su ih deklasirali. Burić nije afirmirao niti jednog mladog igrača...


Dva kola prije kraja prvenstvene utrke Dinamo je zahvaljujući neodlučnom ishodu Rijeke i Splita na Rujevici osvojio 11 uzastopnu titulu prvaka. Zdravko Mamić je obećao osvajanje 10 idućih uzastopnih prvenstava.

U ovom trenutku Hajduk zaostaje 21 bod za novim-starim prvakom. Ništa čudno! I prethodnih godina znalo se događati da modri završe prvenstvo sa dvadesetak i više boda od bijelih sa Poljuda.

Na početku sezone posebice, nakon utakmice prvog kola dvoboja Dinama i Hajduka, koji je na maksimirskom travnjaku završio bez pobjednika (1:1), stvorila se u klubu i među navijačima Hajduka takva euforija da su gotovo svi odreda bili uvjereni da će pod vodstvom novog trenera Damira Burića srušiti dominaciju Dinama. Na nekim naslovnicama je pisalo: Miriše na titulu!

I dosta je "mirisalo" na titulu do utakmice Hajduka i Rijeke odigrane na Dan mrtvih 2015. godine. Prije početka utakmice Splićani su imali jedan bod više od Rijeke i dva boda više od Dinama. Ogled je završio uvjerljivom pobjedom momčadi Matjaža Keka, rezultatom 3:0! Od toga dana "bili brod" kao da izgubio kompas.

Nedjeljni poraz u Gradskom vrtu od Osijeka samo je još jedna potvrda da je titula bila samo želja. Nema smisla ponavljati da Hajduk nema igrački kadar dostojan da se suprotstavi Dinamu i Rijeci.

Iako Dinamo ima 21 bod, a Rijeka 15 bodova više od Hajduka, stalno slušamo pohvale na račun rada i rezultata trenera Burića. Što je Burić konkretno učinio? Ništa!

Splićani su već odavna izgubili priliku da se bore za prvaka, u poluzavršnici Kupa modri su ih deklasirali. Burić nije afirmirao niti jednog mladog igrača, naprotiv. Balić je u zimskom prijelaznom roku napustio klub nezadovoljan statusom, Vlašića je Burić forsirao na poziciji skrivenog napadača iako to ne može igrati...

Staro je pravilo da se prvenstva osvajaju na tzv. malim utakmicama. U kontekstu nedjeljenog poraza od Osijeka, koji se do jučer borio za goli prvoligaški život, Hajduk je 12 mogućih bodova u srazu sa Osiječanima osvojio samo 4 boda!

Izgubili su bijeli obje utakmice u Gradskom vrtu, na svom travnjaku u prvoj dionici slavili su s uvjerljivih 3:0 da bi u trećoj dionici odigrali 2:2 pred svojim navijačima na poljudskoj ljepotici.

Dinamo ima 21 bod više i 11. titulu prvaka, a mnogi hvale rad trenera Damira Burića. Svašta !

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.