HAJDUK - RIJEKA Joan Carrillo: Igrači Rijeke u dvoboju sa AEK-om mislima su bili već na Poljudu

Petak, 15. rujna 2017. 15:16 Napisao/la  Ivan Jelić

Glavna snaga Rijeke su igrači na sredini terena, u trenutku ti mogu složiti opasnu situaciju. Igrali su tako lani, igraju tako i ove godine, kaže trener Hajduka

Joan Carrillo
Joan Carrillo Foto: www.hajduk.hr


U nedjelju se na Poljudu igra Jadranski derbi, dvoboj Hajduka i Rijeke. Splićani već pet i pol godina nisu pobijedili Riječane u prvenstvenim ogledima.

Trener Hajduka, Španjolac Joan Carrillo, održao je  presicu dva dana prije utakmice što nije praksa:

- Oni su kao i mi bez nekolicine igrača, ali njihova filozofija kao i naša ostaje uvijek ista. Jako su Riječani mobilni u ofenzivnoj liniji, uvijek gledaju kako iskoristiti svaku rupu u protivničkoj obrani. Na bočnim stranama imaju jako dobre igrače, a glavna snaga su im igrači na sredini terena. U trenutku ti mogu složiti opasnu situaciju. Igrali su tako lani, igraju tako i ove godine. Rijeka je jako dobra momčad koju odlično vodi Matjaž Kek, kazao je u uvodu Carrillo.

Hajdukov strateg ima podosta problema sa igračim kadrom:

- Sigurno neće biti Pešića, T. Bašića, Carbonierija. Upitan je nastup Ercega i Nižića, no imamo još jedan trening na kojem ćemo razriješiti dvojbu da li će Erceg i Nižić istrčati. Radili su po posebnom programu, ako bude sve u redu, mogli bi zaigrati od prve minute. Sama važnost utakmice nas obvezuje da igraju oni koji su sto posto spremni.

Poslije poraza od Osijeka kazali ste kako će te izvući pouke iz toga susreta. Jesti li izvukli pouke?

- Analizirali smo do u detalja tu utakmicu. Nismo odgovorili taktički kako treba. Drugi gol Osječana je notorni primjer krivog taktičkog pozicioniranja.
 
Vjerujemo da ste gledali sraz Rijeke i AEK-a, Grci su se zgusnutim rasporedom suprostavili domaćinu. Da li je to formula kako napokon pobijediti Riječane?

- Upravo tako, ali trebamo biti još agresivniji nego što je to bio AEK. Mislim da je Rijeka napravila svoj dio posla, pravednije bi bilo da je završičo neodlučno. Grci su iz strateških akcija stigli do golova, ne iz igre. Bitno je  imamo posjed lopte i da budemo zgusnutiji. Ne mogu nas Riječani ničim iznenaditi, ali ne možemo niti mi njih. Igrači Rijeke u dvoboju sa AEK-om mislima su bili već na Poljudu. To su pokazale i zamjene, promijenili su Gavranovića u 60. minuti  za Maleša koji je vezni igrač. Utakmica u nedjelju je za njih, kao i za nas, od izuzetne važnosti. Ulazimo u taj dvoboj bez straha, fizički smo dobro pripremljeni i mislim da će igrači na utakmici pokazati isto što i na treningu, to je čvrst karakter.

U kakvom je stanju Almeida?

- U jakom je, intezivnom treningu, mogu vam samo reći jako pozitivne stvari o njemu. Dolazi iz fizički jake lige, mislim da ima jako dobre predispozicije da se što prije uklopi u naš sustav igre. To je profil igrača koji smo željeli dovesti da bi zamijenio Futasca, najboljeg strijelca HNL-a prošle sezone. On ima zavidnu karijeru iza sebe, ne trebam ga učiti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.