Hajduk protiv Osijeka, Carrillo najavio utakmicu istine prije utakmice protiv Rijeke

Nedjelja, 05. ožujka 2017. 11:26 Napisao/la  Ivan Jelić

Današnjom utakmicom protiv Osijeka i potom naredne subote utakmicom protiv Rijeke na Poljudu, Carrillo sam sebi kroji sudbinu na klupi Hajduka


Hajdukov trener Joan Carrilo prije dvoboja sa Osijekom u Gradskom vrtu (15)  izrekao je misao koja nije mogla nikoga posebno iznenaditi, posebice ne one koji su malo „dublje“ u cjelokupnoj problematici kluba sa Poljuda:

- Protiv Osijeka igramo utakmicu istine!

Naime, nakon smjene Marijana Pušnik sportski direktor Mario Branco odlučio se na klupu dovesti Španjolca Joana Carrillo, trenera bez upečatljivog CV–a.

Istina, Carrillo je sa mađarskim Videotonom osvojio titulu prvaka te zemlje, no prije dolaska u Hajduk dugo vremena je bio angažmana.

Čelnici kluba, predsjednik Ivan Kos, a da ne spominjemo Branca, najavili su novog trenera gotovo kao spasitelja bijelih.

Startao je Carrillo pobjedom nad Cibbalijom u Vikovcima, nakon toga u posljednoj utakmici prvog dijela doživio je poraz od Dinama na Poljudu.

Sa zimskih priprema u Antalyji stizali su samo hvalospjevi na račun rada španjolskog stručnjak u stilu: "Carrilo revolucionar, igra sa dva napadača".

Ostvarili su Hajdukovci sve četri pobjede tijekom priprema za nastavak sezone.

 Na tim pobjedama bujao je sve veći optimizam. Međutim,  stigao je prvi pravi ispit, gradski derbi sa Splitom u Parku mladeži na otvaranju proljetnog dijela sezone.
 
 I odmah prvo  razočarenje.

 Svi su očekivali da će bijeli rezultatski pomesti crvene.

 Susret je završio bez pobjednika rezultatom 1:1, u konačnici Hajduk je bio zadovoljan tim omjerom jer Split je bio bliži pobjedi.
 
 Španjolac je na toj utakmici pokazao da nije tijekom priprema otkrio kako mu momčad treba igrati, odnosno koje igrače ne smije nikako izostaviti iz početnog sastava.
 
 Na klupi je ostavio dva najvažnija igrača, Vlašića i Ercega.
 
 Upravo su oni ulaskom u nastavku dvoboja pogurali momčad, iz akcije Vlašić - Erceg potonji je zabio izjednačujuću zgoditak.
 
 Pogrešku je trener Hajduka priznao  već na sljedećoj utakmici, kada je u dvoboju sa Istrom 1961 na Poljudu od prve minute na travnjak poslao Ercega i Vlašića.

 Spomenuti dvojac bili su strijelci na otvaranju utakmice, Erceg u 5., Vlašić u 14. minuti....
 
 Vlašić je nakon 516 minuta zabio prvenstveni gol, Hajduk je slavio s 4:0, ali su bijeli odigrali još jednu slabu utakmicu.
 
 Nikakvog napretka u odnosu kada je momčad vodio Pušnik nije se vidjelo.

 Zašto je današnji susret sa Osijekom utakmice istine za Hajduk?
 
 Ponajprije, to je borba za treću poziciju, zatim bijeli u Gradskom vrtu rijetko pobjeđuju, posljednju pobjedu ostvarili su 8. ožujka 2015. godine, kada su slavili golom Andrije Bašića.
 
 Dvoboj s Osiječanima trebao bi pokazati koliko ustinu može Hajdukova "legija stranaca".

Carrilo ne može računati na operiranog Juranovića i požutjelog Ercega što ne može biti opravdanje za možebitni neuspjeh.

Utakmicom protiv Osijeka i potom naredne subote utakmicom protiv Rijeke na Poljudu, Carrillo sam sebi kroji sudbinu na klupi Hajduka.

Na presici uoči sraza sa momčadi iz ravne Slavonije, Carillo je imao službenog(u) prevoditelja(icu) koja se ne razumije u "balun", pa ne poznaje nogometnu terminologiji. Nije ona krivac!

Barem nije bilo onoga čudnog španjolsko-engleskog govora.

 Dok Carrillo nauči hrvatski jezik bojimo se da neće više biti trener Hajduka!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.