Hajduk počeo pripreme, Igor Tudor već najavio utakmicu protiv Rijeke na Kantridi

Srijeda, 07. siječnja 2015. 14:32 Napisao/la  Ivan Jelić

Borna Rapaić, sin Milana Rapaića, potpisao je stipendijski ugovor s Interom

Igor Tudor obavio je prvu prozivku igrača za proljetni dio sezone, na kojoj su se pojavili Tomić, Grbić, Stipica (vratari), Maloča, Milović, Nižić, Milić, Domej, Jozinović, Maloku, Šimić, Vasilj, Bradarić, Vršajević, Anđelković, Vuković, Caktaš, Sušić, Mezga, Balić, Mikanović, J. Bašić, Tomaš, Kouassi, Bencun, Milevskiy, Maglica, Gotal, Vlašić, Mujan, Hairlahović, T. Bašić. Reprezentativni čuvar mreže Lovre Kalinić priključit će se pripremama 8. siječnja.

Dva nova lica su Josip Juranović, koji je igrao za Dubravu i Marko Pejić, dosadašnji član Sesveta. Njih dvojica bi trebali potpisati ugovor sa bijelima i proljetni dio odigrati za B momčad Hajduka.

Splićani će 16. i 17. siječnja igrati na memorijalnom turniru Andrija Anković u Gabeli. Protivnik će im biti domaćin GOŠK iz Gabele, drugi par su Široki Brijeg - Željezničar. Finale je dan poslije, 17. siječnja.

Od 19. do 31. siječnja Hajdukovci će boraviti na dvotjednim pripremama u Rovinju. Tijekom toga dijela priprema za nastavak prvenstva, odigrat će četri prijateljske pripremne utakmice. Najprije će 21. siječna gostovati u Udinama gdje će odmjeriti snage sa članom Serie A Udineseom, potom će 24. siječnja u Poreču igrati protiv domaćina Jadrana. Treću utakmicu igraju 28. siječnja u Trstu gdje će protivnik biti talijanski četvrtoligaš Unione Triestina. Na dan povratka kućama, bijeli će 31. siječnja gostovati u Kopru gdje će ih ugostiti slovenski prvoligaš FC Luka Koper.

- U mislima smo već na utakmicu protiv Rijeke na Kantridi, želimo na najbolji mogući način otvoriti nastavak sezone. Što se tiče možebitnog transfera Sušića u Inter, realnost kluba je da prodaje svoje najbolje igrače, ali to je i priznanje našem radu, kazao je Tudor.

Hajduk na otvaranju proljetnog djela prvenstva gostuje 7. veljače na Kantridi.

Za budućnost Hajduka najvažnije je što se događa u Milanu, gdje se od utorka nalaze sportski direktor Goran Vučević u pratnji bivšeg igrača bijelih Milana Rapaića. Inter želi dovesti u svoje redove Tina Svena Sušića. Trener Roberto Mancini dao je zeleno svjetlo za realizaciju toga transfera, Vučević dogovora detalje. Neslužbeno smo doznali da su Talijani ponudili da će odmah uplatiti milijun eura dok bi preostala dva milijuna eura uz određene bonuse mogli isplati tijekom godine u dvije rate. Cjelokupni transfer mogao u konačnici iznositi cca 3 - 3,5 milijuna eura. Inače, novčani iznos koji bi Inter isplatio dijeli se između igrača i kluba u omjeru 70 prema 30 u korist Hajduka.

Borna Rapaić, sin Milana Rapaića, potpisao je stipendijski ugovor s Interom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.