Hajduk po mjeri navijača, klupsku politiku splitskog kluba vode stranci

Ponedjeljak, 09. siječnja 2017. 15:53 Napisao/la  Ivan Jelić

Vik Lalić jedini  je ostao iz stručnog stožera bivšeg trenera Marijana Pušnika, ali njegova uloga je ionako minorna


Hajduk u ponedjeljak počinje pripreme za proljetni dio sezone, koji u rezultatskom smislu nema nikakav značaj. Preostaje tek borba s Osijekom za treću poziciju.

Španjolski strateg Joan Carrillo posložio je stručni stožer, prvi pomoćnik će mu biti sunarodnjak, 34-godišnji Xavier Coll Planas, ujedno stručnjak za fizičku pripremu.

 Kao analitičar u stožeru ostaje Mađar Matyas  Czuczi.
 
 Novi trener vratara bit će Tihomir Bulat, koji je godinama radio u susjednom RNK-u Split.
 
 Vik Lalić jedini  je ostao iz stručnog stožera bivšeg trenera Marijana Pušnika, ali njegova uloga je ionako minorna.

 Kada se krene od vrha piramide stručnog stožera na kojoj je sportski direktor, Portugalc Mario Branco, u poretku slijede njegov pomoćnik Saša Bjelanović,  trener Carillo, prvi pomoćnik Planas, osoba zadužena za analitiku Czuczi, na kraju novi trener vratara Bulat...

 U Hajdukovu stručnom stožeru praktično nema Hajdukovaca uz dužno poštavanje prema Laliću!
 
 Budući da je prvi čovjek kluba Osječanin Ivan Kos, koji na prvom predstavljanju novinarima rekao da nije navijač Hajduka, jasno je da zašto na travnjaku nema domaćeg štiha.
 
 Hajduk je bio najbolji kada su ga vodili Hajdukovci.
 
 Navijači očito više vjeruju strancima nego domaćima! Nitko navijačima  ne može osporiti ljubav prema klubu, od početka godine pa do današnjeg dana više od 5000 navijača platilo je članarinu za 2017. godinu.
 
 Prošle godine članarinu je platilo cca 43.000  navijača, brojka je to s kojom se malo klubova u Europi može podičiti.
 
 Brojke su fascinantne, no bolna je istina da Hajduk 12 godina nije osvojio titulu prvaka.
 
 S obzirom na trenutno stanje na Poljudu, posebice kada su u pitanju stručni stožer i igrački kadar, izgleda da navijači zaslužuju  upravo ovakav Hajduk!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.