Hajduk nema prijatelja među prvoligašima, čelnici kluba otjerali sve oko sebe

Srijeda, 02. prosinca 2015. 12:52 Napisao/la  Ivan Jelić

Bijeli imaju ogromnu snagu u navijačima, takvu snagu nemaju niti jači i bogatiji klubovi u Europi.

Nakon što je Komisija za natjecanje Kupa Hrvatske odbila zahtjev Splićana za odgodom četvrtfinalne utakmice Hrvatskog Kupa protiv Zagreba, koja se u srijedu poslijepodne igra u Kranjčevićevoj, predsjednik Hajduka Marin Brbić održao je Izvanrednu presicu za medije.

Prvi čovjek iznio je ono što stalno ponavlja, kako su prvenstvo i Kup neregularni, kako je Hajduk u podređenom položaju u odnosu na Dinamo, ali i ostale klubove. Sve je to istina!

Ali gospodine Brbiću, Hajduk već godinama šalje vapaj za spas hrvatskog nogometa, a od toga vapaja barem za sada nema nikakve koristi. Uspio je Hajduk, točnije Udruga naš Hajduk, jedino da se po brzom postupku u sada već bivšem Saboru izglasa Zakon o sportu, koji se u praski ne primjenjuje.

Za mnoge stvari Hajduk je sam kriv. Bijeli nemaju prijatelja među prvoligašima. Zašto? Jer je ova garnitura ljudi koja vode klub otjerale sve od sebe. Dinamo bez srama i straha pomaže Lokomotivu, to je njihova druga momčad, postavlja trenere u bliskim, prijateljskim klubovima, drži HNS i cjelokupni hrvatski nogomet pod kontrolom.

U Hajduku napokon trebaju shvatiti da nisu potrebni hrvatskom nogometu. Brbić i društvo bore se svim dopuštenim pravnim sredstvima, ali u državi u kojoj pravosuđe ne funkcionira, to je borba s vjetrenjačama. Tu leži suština problema, koji svaki dan proizlaze iz HNS-a. Da je Hajduk moćan ne bi mu se dogodilo da mu derbi na Poljudu sudi Bruno Marić, dokazani navijač Dinama, i da disciplinski sudac Krešimir Vlajčević još nije izrekao kazne nakon te utakmice.

Bijeli imaju ogromnu snagu u navijačima, takvu snagu nemaju niti jači i bogatiji klubovi u Europi. U subotu se igra najveći hrvatski derbi, Hajduk gostuje u Maksimiru Dinamu. To je idealna prilika da Hajduk pokaže zube i snagu, a ne da odbije istrčati na maksimirski travnjak zato jer Dinamo neće dopustiti ulazak navijačima bijelih čija su se imena nalazi na tzv. crnoj listi!

Bez obzira na situaciju u kojoj se Hajduka nitko ne boji, niit ga cijeni, Splćani trebaju ustrajati u svojoj borbi za pošteniji hrvatski nogomet. Moćni Hajduk potreban je hrvatskom nogometu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.