EUROPSKA LIGA

Hajduk mora platiti 40.000 eura kazne

Četvrtak, 06. kolovoza 2015. 17:38 Napisao/la  SC

Hajduk kažnjen zbog nenogometnog transparenta, bakljade i zakrčenih prolaza

Hajduk mora platiti čak 40.000 eura kazne zbog transparenta na kojemu je pisalo "Olujom smo oslobodili domovinu. Navijačka oluja će osloboditi hrvatski nogomet. Veterani Domovinskog rata i prijatelji", bakljade i zakrčenih prolaza na tribinama tijekom utakmice protiv Stromsgodseta. UEFA je poruku na transparentu ocijenila kao nenogometni baner, a ne čin rasizma.

- Kazna je rigorozna. visoka, što se tiče financijskog iznosa i mora poslužiti našim navijačima da se obuzdaju po pitanju pirotehnike jer smo po tom pitanju recidivisti, a mi ćemo kao klub učiniti sve da se riješe gužve na stepeništima. Što se tiče prijave za rasizam, drago nam je što je UEFA uvažila naše tumačenje jer u toj poruci nije bilo nikakvog rasizma. Govoriti da je to rasizam je činovničko tumačenje stvari, kaže predsjednik Hajduka Marin Brbić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.