HAJDUK - ISTRA (18) Joan Carrillo: Predsjednik Kos je prvi čovjek kluba i ima pravo ući u svlačionicu

Petak, 24. veljače 2017. 09:08 Napisao/la  Ivan Jelić

Nismo pobijedili Split i sada moramo pobijediti u dvoboju sa Istrom 1961, kaže Carrillo


Hajduk je kiksao već  startu proljetnog dijela sezone.

 U dvoboju sa gradskim rivalom Splitom, bijeli nisu uspjeli osvojiti sva tri boda kao što se najavljivalo nakon priprema.

Na pripremama u Turskoj slavili su na sve tri odigrane pripremne utakmice, pobijedili su Dnipro (2:0), slovačkog aktualnog prvaka  Trenčina(4:2), te makedonskog Vardara (1:0).

Neuspjeh na otvaranju prvenstva uzdrmao je poziciju novog trenera, španjolskog startega Joana Carrilla.

 Ako se tome doda da je poslije susreta u Parku mladeži predsjednik kluba Iva Kos ušao igračku svlačionicu i tukao šakom po stolu, udarao u sanduke u kojoj igrači odlažu opremu, Carrilu je jasno kako predsjednik proživljava rezultate.

 Na upit kako komentira ulazak Kosa u svlačionicu poslije sraza sa Splitom, španjolski strateg je biranim riječima ispričao svoju verziju događaja:
 
- Predsjednik  Kos  je prvi čovjek kluba i ima pravo ući u svlačionicu. On želi pobjede, ali i unaprijediti igru momčadi. Kada je utakmica završila, svi u klubu bili su lošeg raspoloženja, pa i ljudi iz našeg restorana.  Predsjednik je iznio svoje mišljenje igračima. Kos je dobar momak, želimo svi zajedno napredovati, pomaže mi, Split je završena priča, kaže Carrillo.

Svaki komentar je suvišan!

Današnji (18) ogled sa Istrom 1961 na Poljudu za bijele, a possebice za Carrilla  od izuzetne je važnosti. Sve osim pobjede izazvalo bi  tektonski poremećaj  u Poljudu:

- Nismo pobijedili Split i sada moramo pobijediti u dvoboju sa Istrom 1961. Svi smo spremni za to, momčad razumije da je izgubila dva boda u srazu sa najbližim susjedom, ali može nas donekle veseli spoznaja da smo se pomakli za jedno mjesto na tablici, što je dobro. Istra 1961 ima dobar mehanizam u obrani ali i u napadu imaju dobre kretnje, vidjet ćemo da li će imati dovoljno hrabrosti za napadačke iskorake ili će se samo braniti,  kaže Carrillo, koji je sve neugodno iznenadio poečtnom jedanaestoricom u dvoboju sa Splitom.

Na klupi je na početku susreta ostavio Vlašića i Ercega, prvi je bio asistent, a drugi  strijelac izjednačujućeg gola:

- Vlašić i Erceg su promijenili ritam igre i zato sam sretan, Split i Istra 1961 imaju sličnu ideju u igri, pa ćemo se morati fokusirati na iste probleme, tranziciju i prekide. Imam više opcija za ovu utakmicu za početni sastav,  možda će biti promjena. Ne želim govoriti o imenima, naglašava Carrillo.

Za primljeni zgoditak protiv Splita krivicu snosi Ćosić, da li će pridošlica Terziev  dobiti priliku?

- Terziev je dobar igrač. Mora se prilagoditi našim idejama i našem sustave igre. U Bugarskoj  je filozofija  da se u obrani igra "čovjek na čovjeka", ovdje se branimo zonski.  Moj zadatak je analizirati sve.  Prvo je se dogodila pogreška u komunikaciji, potom nismo uspjeli zaustaviti protivničkog igrača i na kraju nismo pokrivali jedan koridor u obrani. To su tri greške  i na tome trebamo raditi. Želim igračima reći da  nije samo Ćosić krivac za gol nego su i druge pogreške uzrokovale da primimo gol, zaključio je svoju  priču Carrillo.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.