HAJDUK - DINAMO Joan Carrillo: Lako je motivirati momčad za ovu utakmicu

Petak, 16. prosinca 2016. 16:30 Napisao/la  Ivan Jelić

Pet igrača nije na raspolaganju, Jefferson, Futacs i Hamza, Memmola i Kalinić su ozlijeđeni, kaže trener Hajduka


Evo što je kazao trener Hajduka Joan Carrillo uoči  dvoboja protiv Dinama:

- Derbi je specijalna utakmica, bit će tu nekih iznenađenja, mnogo intenziteta, a najvažnije je biti inteligentan, u obrani, napadu, kontroli presinga, i ona momčad koja buda bolja u tome će pobijediti. Pet igrača nije na raspolaganju, Jefferson, Futacs i Hamza, Memmola i Kalinić su ozlijeđeni. To su važni igrači, ali moj posao je da u igram stavim one koji mogu igrati. Momci su radili dobro ovaj tjedan i bit će spremni za početak utakmice. Ohandza je počeo trenirati ovaj tjedan, moram pričati s doktorom, ali on konkurira za utakmicu. Atmosfera je dosta dobra, lako je za mobilizirati momčad u ovakvim utakmica. Imam mnogo vjere u ovu momčad. Lako je motivirati momčad za ovu utakmicu, igrači će biti spremni, kaže Carillo, koji pogledao snimke prethodna dva derbija ove sezone:

- Dinamo je pobijedio 4:0 na početku prvenstva, gledao sam tu utakmicu, ali i onu u Maksimiru (0:0). Do konca prvog poluvremena je ta prva bila izjednačena, Said je imao priliku, ali Dinamo je poveo nakon jedna akcije u sudačkoj nadoknadi. Kada počne utakmica, sve je moguće, nije moguće puno kontrolirati neke stvari na terenu.  Dinamo je dobra momčad, bez obzira na neuspjeh u Ligi prvaka.  Svi pričaju o Soudaniju i Fernandesu, tu je i Ćorić. Međutim, utakmicu pobjeđuje momčad, ne možemo reći da je Futacs sam dobio Cibaliju. Pobijedio je Hajduk. Ako najbolje pojedince ne prati momčad, onda je teško doći do pobjede. Moja ideja je da igrači prije utakmice razumiju što će se događati na terenu, smatra Carrillo.

Nakon utakmice protiv Dinama slijedi zimska stanka:

- Mislim da moram neke stvari mijenjati. Poslije ove utakmice imamo dva tjedna odmora, pa idemo na pripreme. Sada nije bilo puno vremena za promjene i najbitnije je da ne zbunim igrače. Cibaliju smo uspješno prošli, sada još ostaje derbi. Zvali su me prijatelji iz Španjolske poslije utakmice, mislili su da je ona grupa navijača iza gola bila sastavljena od domaćih navijača. Nevjerojatni su! Najbolji način da im vratimo pobjedom, za njih za grad i za klub, zaključio je Carrillo.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.