HAJDUK - DINAMO (19) Euforija u Splitu, Modre večeras čeka pakao na Poljudu

Srijeda, 10. kolovoza 2016. 14:12 Napisao/la  Ivan Jelić

U četrnaest dana Splićane čeka pet izuzetno zahtjevnih dvoboja, ali je večerašnji dvoboj sa Dinamom najvažniji 

Pred Hajdukovim igračima pet je vrlo važnih ugtakmica, gotovo da se ne zna koja je važnija.

Redom, večeras igraju zaostali susret protiv Dinama na rasprodanom Poljudu. Potom u nedjelju gostuju u rodnom gradu predsjednika Ivana Kosa, Osijeku, gdje ih čeka dvoboj sa momčadi iz Gradskog vrta koja je sjajno krenula u novu sezonu.

Četiri dana poslije bijeli gostuju u Tel Avivu, gdje će odigrati prvu utakmicu play–offa protiv domaćina Maccabija. Za desetak dana, naredne nedjelje, na rasporedu je Jadranski derbi. Na poljudsku ljepotici stiže Rijeka koju Hajduk nije pobijedio već pune dvije godine.

Posljednja od pet u nizu važnih utakmica je uzvrat protiv Maccabija iz Tel Aviva, koji se igra 24. kolovoza.

U četrnaest dana Splićane čeka pet izuzetno zahtjevnih dvoboja, ali je večerašnji dvoboj sa Dinamom najvažniji za trenera Marijana Pušnika i njegove sinove.

Ne treba uopće spominjati što za navijače, Torcidu, znači večerašnji ogled. Na kraju nedjeljnog sraza sa Istrom 1961, koji "rezervni" sastav Hajduka lako riješio u svoju korist (4:0), Torcida je poslala jasnu poruku:

- Gazi, gazi, purgere... Mrzim Dinamo..., odjekivalo je  s tribina.

Koliko je ogled sa modrima važan potvrdio je razgovor dvojice Torcidaša:

- Volio bih da pobijedimo Macabi, ali uvijek mi je od svega najvažnije da Hajduk pobijedi Dinamo. Dao bih sve, pa i plasman u Europsku ligu, samo da ih večeras pregazimo.

Sjeverna tribina, koja pripada Torcidi, rasprodana je! Kolika je euforija zavladala u Splitu, Dalmaciji, diljem Hrvatske i svijeta gdje Hajduk ima svoje navijače, najbolje oslikava izjava predsjednika Kosa:

- Rasturit ćemo Dinamo!

Tako misli velika većina navijača Hajduka, razlog za takav optimizam grade na više nego odličnom startu u prvenstvu i Europskoj ligi.

Dinamovce večeras čeka pakao na Poljudu, to nema nikakve dvojbe.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.