Goran Vučević: Kada bi u HNL-u bilo više strpljenja i poštenja odgovorio bih tko će biti prvak! Ovako, radije ne bih!

Srijeda, 14. prosinca 2016. 23:54 Napisao/la  SC

Da je Mamić kao godinama prije mogao u miru povlačiti sve konce ne bi bilo nikakve dvojbe tko će biti prvak, smatra bivši sportski direktor Hajduka

Rijeka zadnje kolo polusezone čeka kao jesenski prvak ispred Dinama i Hajduka, koji u zadnjem kolu međusobno igraju utakmicu koja odavno više nije najveći derbi hrvatskog nogometa.

Bivši sportski direktor Hajduka Goran Vučević smatra da je vodeća pozicija Rijeke posljedica privatnih problema Zdravka Mamića:
 
- Nemojmo zaboraviti što se u Dinamu događalo zadnjih godinu dana. Mislim na slučaj Zdravka Mamića i silne optužnice protiv njega i njemu bliskih ljudi. Nemojmo biti naivni! Da se to nije dogodilo, da je Mamić kao godinama prije mogao u miru povlačiti sve konce ne bi bilo nikakve dvojbe tko će biti prvak. U Dinamu se događa nešto zaista čudno. Igrati Ligu prvaka s juniorima je neozbiljno. Klubovi koji igraju Ligu prvaka zaradili su ogroman novac i logika zdravog razuma kaže da morate nešto uložiti ako se ne mislite osramotiti i ako želite biti barem donekle konkurentan. Ovo što je Dinamo napravio ove sezone besmisleno je, a nije fer ni prema mladim igračima. Klinac koji tek uđe u prvu momčad može uspjeti jedino ako su oko njega iskusni igrači od kojih će nešto naučiti i koji će mu davati prijeko potrebno sigurnost. Naglo ubacivati nekoliko mladih igrača u vatru protiv ekstra jakih ekipa često zna biti pogubno. Jedno je HNL, a drugo je Liga prvaka, kaže Vučević za Index.

Vučević je ovako odgovorio tko će biti prvak:

- Kad bi hrvatski nogomet bio na puno većem nivou nego što je danas, kad bi stadioni bili puni, kad bi infrastruktura bila na zavidnoj razini, kad bi suđenje bilo pošteno i kad bi općenito u HNL-u bilo puno više strpljenja i poštenja, onda bih vam odgovorio na to pitanje. Ovako, radije ne bih, govori Vučević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.