Futacs i Said ostaju na Poljudu, čelnici Hajduka kupili navijače na određeno vrijeme

Srijeda, 03. svibnja 2017. 22:52 Napisao/la  Ivan Jelić

Sa postojećim igračkim kadrom Hajduk će se vrlo teško boriti za prvaka protiv Rijeke i Dinama


U subotu na Poljud stiže Osijek, izravni konkurent Hajduka za treću poziciju.

 Jedna i druga momčad prije ovoga ogleda imaju isti broj bodova, bijeli su zahvaljujući boljoj gol-razlici trenutno na trećoj poziciji.
 
 Kada se bolje sagleda cjelokupna situacija subotnji dvoboj ništa ne mjenja u meritumu stvari, jer Hajduk i Osijek, bez obzira da li će prvenstvenu utrku završtiti kao treća ili četvrta momčad, na kraju sezone već su osigurali plasman u kvalifikacijama Europske lige.

 Možda je tek u pitanju "čista" psihologija, jer ipak je "ljepše" kada navijači bace pogledati na tablicu i vidjeti da je njegova momčad treća, a ne četvrta.
 
 Umjetnički dojam nekada je bolja od cjelokupne izvedbe. To je u slučaju Hajduka.
 
 Niz pobjeda koju su igrači Joana Carrilla nanizali u posljednjih nekoliko kola kod navijača je u potpunosti promjenio "krvnu sliku", depresiju i razočaranje pretvorilo se gotovo u euforiju.

 Svaka pobjeda je vrijedna tu nema dvojbe, no bijeli su pobijedili Cibaliju, Split, Intera iz Zaprešića tri posljednje plasirane momčadi na tablici, Istru 1961 koja je nešto malo bolje plasirana.
 
 Svaka čast za pobjedu u Maksimiru, nakon osam i pol godina Hajduk je pobijedio Dinama na njegovom travnjaku.
 
 Kod kuće su odigrali neodlučno sa Rijekom, u većem dijelu susreta bili su bolji.
 
 Krucijalno pitanje je može li Hajduk pod vodstvom Carrilla, koji je zaslužio da mu čelnici kluba pruže priliku da i naredne sezone vodi momčad, igrati kvalitetnije, bodovno biti uspješniji i hoće li se moći boriti s Rijekom i Dinamo za titulu prvaka.
 
 Sa postojećim igračkim kadrom vrlo teško.

 Hajduk ima četvoricu, točnije petoricu odličnih napadača, Futacsa, Ohandzu, Saida, Ercega tu smo ubrojili i Vlašića. 

Da ih malo "seciramo".
 
 Futacs je igrač vrhunske kvalitete, no koljeno je njegov problem. Ohandza može odigrati  2, 3 utakmice i to ne cijele, potom mu treba vremena da se oporavi.

 Said je pokazao odlike napadača, koji može igrati u HNL. Njegov je problem što pored Futacsa, Ohandze, Ercega ne može dobiti veću minutažu.

 Erceg je u ovom trenutku uz Andrijaševića možda i ponajbolji igrač koji igra na hrvatskim travnjacima.

 Vlašić je još uvijek nedorečen "bili dragulj".
 
 Ostatak momčad ima upitnu igračku kvalitetu.

 Na Poljudu su čelnici kluba iskoristili mogućnost iz ugovora, tako su aktivirali klauzulu po kojoj su Futacsa ostavili još godinu dana, Saida tri godine u bijelom dresu.
 
 Tim činom su "kupili" sebi vrijeme, ali "kupili" su navijače, koji iz godine u godinu slušaju, čitaju kako će se Hajduk ravnopravno suprostaviti Dinamu i Rijeci u borbi za prvaka.
 
 Na kraju prvenstva bodovna razlika je sve veća i veća...
 
 Tablica je jedina prava istina!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.