Europska liga: Hajduk pobijedio Levski u Sofiji, Ohandza opet bio splitski joker

Četvrtak, 20. srpnja 2017. 21:02 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica 2. pretkola Europske lige: Levski - Hajduk 1:2. Strijelci Ohandza (80) i Erceg (86), Hajduk potvrdio da igra najbolji nogomet u zadnjih nekoliko sezona


Nogometaši Hajduka pobijedili (2:1) su Levski u uzvratnoj utakmici 2. pretkola, ostvarili plasman u 3. pretkolo u kojemu će igrati protiv Bronbyja.

Danski predstavnik izgubio (1:2) je u Finskoj, pa je presudila pobjeda (2:0) protiv VPS-a u prvoj utakmici.

Hajduk je plasman u 3. pretkolo  ostvario teže nego što je mogao s obzirom na prikazano u Sofiji, prolaz je ostvaren tek u završnici pogocima jokera Ohandze i Ercega.

 U utakmici protiv Levskog ovaj Hajduk potvrdio je da na početku sezone igra najbolji nogomet u zadnjih nekoliko sezona.
 
 Momčad Hajduka igra izrazito natjecateljski, disciplinirani i okomiti nogomet kojemu je u Sofiji nedostajala mirnoća u završnici.

Tijekom cijele utakmice splitska momčad bila je puno bolja i konkretnija, ali su do samoga kraja utakmice izostali pogoci.  

Već o prvom dijelu utakmice Hajduk je moga osigurati utakmice 3. pretkola.

U 26. minuti Futacs nije bio dovoljno odlučan kada je primio loptu ispred Mitreva.

Radošević je u 29. minuti iz slobodnog udarca natjerao Mitreva na let pod prečku.

U 33. minuti Erceg se u polukontri oslobodio čuvara na lijevoj strani i ostao na otvorenoj poziciji za udarac desnom nogom, minutu kasnije Mitrev je zamalo bio brži od Ercega nakon odbijene lopte.

U 3. minuti sudačke nadoknade Tudor se probio desnom stranom, dotrčao do Mitrovskog i stradao u sudaru.

U nastavku je Hajduk nastavio igrati kao u prvom, što znači da su koordinirano funkcionirali obrambeni blok i brza transformacija.

Stvorio je Hajduk još nekoliko prilika prije nego što je postalo neizvjesno, a najbolju nije iskoristio Erceg u 68. minuti.

Napadač Hajduka izašao je sam ispred najboljega igrača domaćina, vratara Mitreva koji je uspio obraniti udarac.

Kazna za sve promašaje stigla je odmah na drugoj strani.

Cvetković je prošao desnom stranom, precizno ubacio u sredinu, Bus je glavom loptu skrenuo u mrežu - 1:0. Levski je poveo iz jedine izgledne prilike tijekom cijele utakmice.

Nogometaše Hajduka nije obuzela nervoza, nastavili su igrati na isti način.

U 78. minuti ušao je splitski joker Ohandza, koji je dvije minute kasnije pokazao zašto ga u klubu cijene iako ne može odigrati dvije, tri utakmice u kontinuitetu.

U 80. minuti Ohandza se izborio za udarac s 14 metara, Goranov je skrenuo loptu koja je u neuhvatljivu luku završila let u mreži - 1:1.

U 86. minuti Erceg je preciznim udarcem sa 17 metara efektno pogodio mrežu i naplatio promašaje.

LEVSKI: Mitrev, Cvetković, Jablonsky, Pirgov, Goranov, Prochazka, Rosu (83 Borimirov), Panayotov (46 Adenji), Narh (57 Bus), Gomez, Mapuku

HAJDUK: Stipica, Tudor, Nižić, Lopez, Memolla, Radošević, Savvas, Hamza (84 Kožulj), Vlašić (78 Ohandza), Erceg (87 Said), Futacs

Uzvratna utakmica 2. pretkola Europske lige: Levski - Hajduk 1:2 (1:3) (Bus 69/Ohandza 80, Erceg 86)
* u zagradi je ukupni rezultat

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.