Europska liga: Hajduk čeka neizvjestan uzvrat pred praznim tribinama u Sofiji

Petak, 14. srpnja 2017. 10:28 Napisao/la  Ivan Jelić

Bijeli su dominirali tijekom većeg dijela susreta, stvorili su nekoliko izglednih prilika za postizanje golova

Hajduk je u prvoj utakmici drugog pretkola kvalifikacija za plasman u Europsku ligu zasluženo pobijedio Levski iz Sofije.

Istina, pobjeda je minimalna (1:0), ali je jako važna pred uzvrat koji će se za sedam dana odigrati na praznom stadion Georgi Asparuhov u glavnom gradu Bugarske.

{jb_blackbox-right}Mitov: Očekujem da ćemo proći!
- Šanse su 50:50! Bila je to teška utakmica u kojoj su obje momčadi imale periode dobre igre. Šteta je što smo iz našeg kornera primili gol. Naša je pogreška što smo dopustili da nam Hajduk složi kontru, je li bio faul ili nije, to ne znam. Ovo je bilo prvo poluvrijeme. Hajduk ima prednost, ali drugo poluvrijeme je u Sofiji. Moja očekivanja su da ćemo proći dalje. Žao mi je naših navijača, koji nisu mogli ući na tribine, 12-orici navijača nije dozvoljeno da uđu na tribine. Dan ranije je zapaljen automobil, obećavam da ćemo im se odužiti dobrom igrom i da ćemo eliminirati Hajduk, kaže trener Levskog Mitov.{/jb_blackbox-right}

 U europskim natjecanjima svaka pobjeda na domaćem travnjaku bez primljenog gola  često je kapitalna.
 
 Bijeli su dominirali tijekom većeg dijela susreta, stvorili su nekoliko izglednih prilika za postizanje golova, Futacs i Vlašić nisu bili precizni u završnici.
 
 Gosti su se predstavili kao čvrst suparnik i Splićane čeka teških 90 minuta uzvratnog sraza.

 Zabrinutost za konačni ishod   leži u činjenici da su se bijeli posljednjih dvadesetak minuta povukli u obranu, fizički su pali, no na njihovu sreću igrači Levskog nisu to znali kazniti.
 
 Imali su neke prilike, najozbiljniju je imao Panayotov, ali nisu bili precizni.
 
 Taktički je trener Joan Carrillo odlično posložio momčad i igru, međutim još se jednom pokazalo da su bočni igrači najveći problem.

 Niti Tudor, niti Memolla nisu u fazi napada predstavljali opasnost po gol gostiju. Istina, Tudor je sudjelovao u akciji prije gola Futasca iz kaznenog udarca, proigrao je Savvasa kojega je gostujući igrač srušio u kaznenom prostoru.
 
 Carrillu nedostaje jedan pravi "fantazista", koji je bi  loptama "hranio" Futacsa, Ercega i Vlašića.

{jb_blackbox-left}Carrillo: Najvažnije je da nismo primili gol
- Sretan sam jer je momčad imala ideju jer smo slavili u prvom ogledu. Nismo mirni, čeka nas još dosta posla, rezultat je otvoren. Važno je što smo dobili prvi dio utakmice i što nismo primili gol. Nije bila moja odluka da se povučemo, moja je ideja bila da se branimo s posjedom lopte. Najvažnije je da nismo primili gol. Vidio sam da su svi igrači spremni, dominirali smo. Izvadio sam Savvasa, jer je pretrpio dosta udaraca do tada je odigrao vrhunski, kazao je trener Hajduka Carrillo.{/jb_blackbox-left}


 
 U obrambenoj impostaciji Hajdukovci su djelovali jako dobro, svidio se Španjolac Borja Lopez i u tom segmentu igre Splićani trebaju tražiti šansu za prolaz.
 
 U ljetnom prijelaznom roku sportski direktor Mario Branco doveo je Nijemca Andrea Fomitschowa za poziciju lijevog bijela, ali on nije bio niti u zapisniku susreta! Zbog čega je doveden?
 
Pred Splićanima je sedam dana straha, jer će momčad Levskog učiniti sve da bude bolja nakon 180 minuta.

 S druge strane Hajdukovci imaju kvalitetu da obrane prednost iz prvog susreta samo za to će im trebati puno bolja prezentacija nego što je bila u Dugopolje, iako su  sedamdesetak minuta odigrali više nego dobro.
 
 Prije uzvrata bijele čeka dvoboj s Lokomotivom u nedjelju na Maksimiru, na otvaranju nove sezone.
 
 Sve osim pobjede unijelo bi dozu nervozu, nevjerice, straha pred uzvrat u Sofiji.
 
 Dvije iduće utakmice odlučuju koliko će se Carrillo dugo zadržati, odnosno održati na klupi Hajduka. U Splitu već godinama kruži ista potštapalica:

 - Teško će trener dočekati "duge rukave"!
 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.