Dok Carrillo štedi najbolje igrače Hajduk već gubi korak s Rijekom i Dinamom

Ponedjeljak, 24. srpnja 2017. 22:37 Napisao/la  Ivan Jelić

Trener Carrillo ima pravo na svoje taktičko promišljanje, no nema se pravo igrati s ugledom kluba i živcima navijača

Nakon odigrana samo dva prvenstvena kola Hajduk zaostaje za aktualnim prvakom Rijekom i Dinamo dva boda.

Bijeli su već izgubili  korak u borbi za titulu prvaka o kojoj svi pričaju danima, dok navijači sanjaju dugo priželjkivani san.

Nakon što odrade prvu utakmici trećeg pretkola protiv Brondbya u Kopehagenu, koja je na rasporedu četvrtak, Splićani u nedjelju gostuju u Vinkovcima kod Cibalije.

Potom slijedi uzvrat s danskim predstavnikom na praznom Poljudu shodno odluci UEFA-e, a onda Hajduk čeka najveći hrvatski derbi.

 Gostovanje u Maksimiru kod Dinama na rasporedu je 6. kolovoza.

Počevši od dvoboja sa Brondbyjem u deset dana Hajduk određuje svoju sudbinu u Euopi i HNL-u.

 Protiv Intera iz Zaprešića bijeli nisu osvojili bod, već su izgubili dva. Možda su se već oprostili od borbe za prvaka iako je prvenstvo tek započelo.

U utakmicama protiv Cibalije i Diname igrači trenera Joana Carrilla trebaju osvojiti najmanje četri boda.

Da se vratimo srazu u Zaprešiču i dvoboju sa Interom.

Trener Carrillo ponovno je odlučio odmoriti važne igrače, na klupi je ostavio ponajboljeg igrača Ercega, uz njega su bili kapetan Nižić, Futacs, dok je Tudora, Memollu, Hamzu ostavio kod kuće kako bi što odmorniji dočekali dvoboj sa Brondbyjem.

Nešto slično Carrillo je napravio i protiv Lokomotive, no taj su susret Splićani ipak  riješili u svoju korist.

Nakon prvih četrdesetpet minuta ogleda sa Interovcima bijeli su imali vodstvo od 2:0, uz to su promašili još nekoliko izglednih prilika, Fomitschow je početkom drugog dijela pogodio stativu.

 Odigrali su odlično Hajdukovci  negdje do 60. minute, kada su domaćini krenuli puno odlučnije prema vratima Stipice i u kratkom roku od samo tri minute postigli dva gola te stigli do poravnanja.

 Igra Splićana se raspala.

 Štoviše, nakon krivog dodavanja Nijemca Fomitschowa, Blažević je u finišu susreta izašao sam pred Stipicom, no gostujući vratar odličnom intervencijom spasio je bijele od poraza.
 
 Trener Carrillo ima pravo na svoje taktičko promišljanje, no nema se pravo igrati s ugledom kluba i živcima navijača.
 
 Zašto je najboljeg igrača Ercega uveo u finišu utakmice, zbog čega je Tudora i Hamzu ostavio u Split? Nisu se valjda umorili nakon tri, četiri odigrane utakmice na početku sezone!
 
 Carrillo je nakon dvoboja u Zaprešiću sebe i Hajduk uvalio u probleme. Hoće li se izvući, vrlo brzo ćemo vidjeti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.