Damir Burić, trener Hajduka: Sramota i dno dna! Ovako se ne smije igrati!

Subota, 07. studenog 2015. 20:33 Napisao/la  SC

Iskrene čestitke Osijeku, pokazao je srce i htijenje, borbenost i angažman, a mi sve suprotno, aroganciju i bahatost, kaže trener Hajduka


Damir Burić doživio je drugi uzastopni poraz na klupi Hajduka. Nakon poraza od Rijeke na Poljudu Osijek je u Gradskom vrtu (1:0) bio bolji nego što ukazuje rezultat:

- Sramota i dno dna, ovako se ne smije igrati! Gledajući kako se Osijek požrtvovno bori, mislio sam da je to moja momčad, moj Hajduk. A ne, to je bio Osijek! A mi nismo ni faula napravili, skoro da ni žuti karton nismo zaslužili. Iskrene čestitke Osijeku, pokazao je srce i htijenje, borbenost i angažman, a mi sve suprotno, aroganciju i bahatost. Imat ćemo o čemu pričati svih ovih idućih dana dok je pauza... Jedino nas je Lovre Kalinić držao u životu i davao šansu za popravni, obranio jedanaesterac, ali mi se nismo iz toga izvukli, nikakvu pouku. Svi se moramo vratiti na ono što nas je krasilo prije... Jer sad ispada da su neke stvari važnije nego da se ovdje borimo. Dobro je da je sad pauza, imamo dovoljno vremena da analiziramo ove zadnje dvije utakmice što nam se dogodilo, jer Osijek se nadovezao na Rijeku. Rekao sam da bismo trebali izvući pouku nakon Rijeke, a ne da je nismo izvukli nego smo odigrali još slabije. Naročito je prvo poluvrijeme bilo vrlo loše. Mi smo bili naivni, zeleni, imat ćemo o čemu pričati tijekom pauze... Kazne? Dovoljna je kazna da smo izgubili. Osijek je taktički dobro odigrao. A ono što smo mi odigrali to je dno – dna, kazao je ogorčeni Burić. pričati..."

Trener Osijeka Zoran Zekić ostvario je prvu pobjedu protiv Hajduka:

Želim čestitati svojim igračima koji radeći u našim teškim uvjetima daju sve od sebe. Ponosan na njih, disciplinirani su, željni, s prvim sam poluvremenom prezadovoljan. Imali smo ritam i kad smo puno promašili protiv jednog Hajduka. Dobili smo veliki klub, ali ovo su prije svega velika tri boda za našu borbu na dnu. Bit će Lesjak kažnjen zbog izvođenja kaznenog udarca, jer je sam uzeo loptu, bio bi kažnjen i da je zabio! Nemam problema s njegovom igrom, ni s disciplinom, ali valjda je imao žutu minutu, ne znam što mu je bilo, takve stvari neću trpjeti. Trebao je pucati Škorić ili Lukić. Lesjak je Škoriću samoinicijativno uzeo loptu, kaže Zekić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.