Damir Burić, trener Hajduka: Rijeka je već iza nas, momci su bili samokritični

Petak, 06. studenog 2015. 14:54 Napisao/la  Ivan Jelić

Imali smo dobru organizaciju, zauzeli teren, dobivali smo duele, ali napravili smo individualne greške i sve je završilo loše, kaže Burić o utakmici protiv Rijeke

Nogometaši Hajduka subotu od 15 sati igraju protiv Osijeka u Gradskom vrtu:

- Imali smo malo problema ovaj tjedan, Milić, Velazquez i Bilji nisu mogli trenirati, nadam se da će barem jedan od potonje dvojice biti na putu, a bilo bi izvanredno da odu svi. Imat ćemo dobru momčad koja će se znati suprotstaviti Osijeku. Ohandza, Pejić i Nižić su također izvan stroja. Momčad ima snage da sve to riješi. Analizirali smo neke stvari nakon poraza od Rijeke, treba nam preciznost, brz protok lopte, bolje pozicioniranje u određenima koridorima, to su stvari o kojima smo pričali. Rijeka je već iza nas, vidjeli smo neke stvari, momci su bili samokritični, put je dug i na njemu će biti oscilacija. Bitno je pokazati pravo lice i korigirati neke stvari. Imali smo dobru organizaciju, zauzeli teren, dobivali smo duele, ali napravili smo individualne greške i sve je završilo loše. Rezultat je bitan, tako da sva igra, koja je do primljenog gola bila dobra, pada u vodu. Mi možemo odgovoriti na sve, i na agresiju i napadačku i defenzivnu igru, a odluku kako će biti protiv Osijeka ćemo donijeti sutra, kaže trener Hajduka Damir Burić.

Osijek je pretposljednja momčad lige, stanje u Gradskom vrtu je vrlo teško, i u financijskom i u rezultatskom smislu.

- Osijek je imao svoje probleme u prošlosti, ali u zadnje vrijeme su im sve utakmice na knap, neke su mogli i dobiti. Rezultat im nije išao uz ono što su pokazali na terenu, njihova momčad pokazuje bolje igre. Igrali su protiv Lokomotive, Istre, kojima su se mogli suprotstaviti, smatra Buršić.

Mnogo igrača nedostaje:

- Nama treba samo zdravlje. Vidjeli smo i protiv Rijeke kako je Velazquez kvaliteta, možemo ga nadoknaditi jednu ili dvije utakmicu, ali tri ili pet je već razlika. Ista stvar je i s Ohandzom. Mahom su to mehaničke ozljede na koje ne možemo utjecati. Bez obzira na sve, mislim da momčad može pokazati svoje pravo lice u Osijeku. Imali smo peha, kao i s Ohandzom, stvar je i s Nižićem, koji je bio u izvanrednoj formi, bezvezna ozljeda na doskok mu se dogodila. Ohandzu treba pričekati, on bi nam jako dobro došao. Ohandzine sve ozbiljne ozljede su sanirane, ovo je skroz nešto drugo. Nadam se da će se njegovo zdravlje stabilizirati. Jefferson je jedna od opcija za stopera, ako Bilji ne bude mogao. Uvijek respektiram odluku igrača, ne želim ga prisiljavati, a kada igrač kaže da može onda nema alibija. Dosta toga je i stvar psihologije, zajedno moramo odlučiti i doktor i igrač i trener. Velazquez je možda prerano ušao protiv Rijeke, njegova reakcija nakon te utakmice je bila negativna, zaključio je Burić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.