Damir Burić, trener Hajduka: S obzirom kako smo igrali nismo zaslužili poraz

Četvrtak, 20. kolovoza 2015. 21:56 Napisao/la  SC

 Uvijek možemo primiti gol, kako nam se i dogodilo, iz odbijanca. Da smo dali gol, svima nama bi ova predstava bila ugodnija, kaže trener Hajduka

Nogometaši Hajduka izgubili su minimalnim rezultatom (1:0) u Liberecu od domaćeg Slovana u prvoj utakmici playoff runde kvalifikacija za Europsku lgu. Nakon susreta trener splitske momčadi bio je iskren...

- Dobro smo se spremili za ovu utakmicu i tako odmah ušli u nju. Imali smo šansu odmah na početku i još neke, a jedna nesretna situacija otvorila je domaćinu pobjedu za 1:0. Primljeni gol malo nas je 'potukao'. Kako smo igrali nismo zaslužili poraz, ali vidimo se u Splitu, najavio je Burić s pressice u Liberecu.

Kako sad ocjenjujete svoje šanse, odnosno kakav je sad vaš dojam o Slovanu?

- Dobro smo ih analizirali i jako smo dobro stali na terenu. Možemo žaliti da nismo dali gol, jer uvijek možemo primiti gol, kako nam se i dogodilo, iz odbijanca. Da smo dali gol, svima nama bi ova predstava bila ugodnija.

Kakve su šanse Hajduka?

- 1:0 je težak rezultat za nas, moramo ih dobro snimiti i dobro uhvatiti. Čeka nas jako težak meč, ali vjerujem uz podršku naših super-navijača da ćemo imati neku drugu utakmicu, zvučalo je optimistično od Burića.

U drugom poluvremenu se Hajduk i nesvjesno povukao, što se igra više primicala kraju, tako je izgledalo. Burić je rekao da to nije bio dogovor. Nego su željeli zaključiti utakmicu koja je brodila prema 0:0. U svakom trenutku su željeli izvesti kontranapad.

Domaći trener Jindrich Trpišovsky je bio ushićen.

- Najvažnije je da smo pobijedili bez inkasiranog gola! Potvrdilo se da nas čeka neizvjestan meč, zbog toga mi je drago da je rezultat dobar za nas, zaslužili smo pobjedu. Hajduk je bio vrlo neprijatan u protunapadima, na otete lopte, a na drugu stranu spasio ih je i njihov vratar.

Priznao je da ga je Hajduk iznenadio:

- Imali su dobar ulaz u utakmicu, dvije šanse, zabrinuo sam se. Bili smo nervozni, ometala nas je i nervoza i Hajduk. Ipak, stisli smo Hajduk i vjerovali do kraja da možemo. Ogromna je razlika u igri Hajduka u gostima i kod kuće. Mi imamo dobar prijelaz u kontranapad i uzvrat će biti zanimljiva utakmica. Atmosfera je bila bučna, priredili su je prije svega navijači Hajduka, atmosfera nevjerojatna, čuo me je samo najbliži igrač, morao sam vikati što sam više mogao, a navijači Hajduka su i naše povukli da nas grlato bodre tako da je to bila bučna atmosfera na koju mi nismo navikli. Nevjerojatna atmosfera, posebno zadnjih deset minuta kad su naši slavili! Nemam strah od revanša, bit će to fantastičan doživljaj! Možda ću u revanšu morati s igračima komunicirati zastavicama, nitko me s klupe neće čuti, kaže trener Slovana.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.