Damir Burić, trener Hajduka: Nema nikakvih problema, iznenadila me kritičnost nekih natpisa

Petak, 27. studenog 2015. 15:11 Napisao/la  Ivan Jelić

Ponosan sam na moju momčad, na pravom sam putu i to ćemo pokazivati, kaže Burić


Nogometaši Hajduka u nedjelju od 15 sati igraju protiv Zagreba u Kranjčevićevoj. Evo što je uoči te utakmice kazao trener Damir Burić:

- Radili smo na onim stvarima koje nas čekaju u Zagrebu, momci su angažirani i veseli, mislim da smo spremni za utakmicu. Neće biti Nižića i Pejića, s Velazquezom ne želimo rizike, Ohandza je i dalje ozlijeđen. Za nula eura smo dobili fenomenalnog napadač, ali imali smo peh. Nadam se da će se brzo vratiti. Nadam se da će neki od ozlijeđenih igrača biti spremni za Dinamo, imamo fantastičan tim koji s njima radi na pravi način, kaže Burić.

Najveća prijetnja u momčadi Zagreba je Gabrijel Boban, koji se često spominje u kontekstu pojačanja Hajduka?

- Boban je vrlo kvalitetan igrač, brz i neugodan, pazit ćemo na njega. Zagreb kroz pas igru stvara šanse, imaju svoju filozofiju nogometa što cijenim. Čeka nas interesantna utakmica. U tri dana imamo dva važna susreta protiv istog protivnika, smatra Burić.

Puno je bilo kritika proteklih dana na račun toga što Vlašić igra u samom vrhu napada?

- Nismo ništa tematizirali, sve ide svojim tijekom. Nema nikakvih problema, dapače mene je iznenadilo kritičnost nekih natpisa. Vidio sam dosta dobrih stvari u našoj igri, igramo nogomet koji je interesantan i dopadljiv nogomet, tako barem struka kaže. Ponosan sam na moju momčad, na pravom sam putu i to ćemo pokazivati. Morate vratiti film unazad. Pogledajte gdje je momčad bila i gdje je sada. Moram biti zadovoljan s njima. Što se tiče Vlašićeve igre, mi kao momčad izbacujemo pojedince. Nikola je fenomenalan momak i sportaš. Ono što on radi na terenu je vrlo dobro, protiv Istre i Splita je bio fenomenalan. Pokazao je svojim igrama kvalitetu. Od ove sezone igra svaku utakmicu. Kod nas funkcioniraju kretnje i sistem igre, neke stvari gledamo kroz prizmu igre, a ona je jako dobra. Imamo prilike za gol, posjed, dominaciju, kod nas sve to štima, tvrdi Burić.

Što je s Balićem?

- Balićev status je takav da skoro svaku utakmicu igra, on je pravi momak i sportaš i nadam se da će na sljedećim utakmicama pokazati pravo lice. Imamo najmlađu momčad u Europi, u početnoj postavi Hajduka igraju 5, 6 momaka do 22 godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.