Damir Burić ruši klupske rekorde, Hajduk ostvario osam pobjeda bez primljenog pogotka

Ponedjeljak, 19. listopada 2015. 09:51 Napisao/la  SC

 Do sada su rekorderi bili šampionske momčadi iz 1973./74. i 1992., koji su ostvarili sedam uzastopnih utakmica bez primljenog gola


Hajduk je u Koprivnici ostvario osmu pobjedu bez primljenog pogotka. U čak 90 prvenstvenih sezona dugoj Hajdukovoj povijesti, ovo je prva momčad kojoj je to uspjelo. Do sada su rekorderi bili šampionske momčadi iz 1973./74. i 1992., koji su ostvarili sedam uzastopnih utakmica bez primljenog gola, piše na službenim stranicama Hajduka.

Lovre Kalinić osmu utakmicu zaredom nije primio gol u HNL-u! Vratar Hajduka postavio je novi rekord bijelih od 721 minute bez primljenog gola. Iza njega je ostao Zoran Slavica, koji je u sezoni 1992. uspio sačuvati mrežu 711 minuta. Uz napomenu da je Slavica rekord ostvario dvokratno budući da nije branio u kontinuitetu.

U idućem kolu Hajduk na Poljudu igra protiv Lokomotive, Rijeka i Dinamo igraju na Rujevici.

- Nakon pobjeda Dinama i Rijeke bili smo pod pritiskom da ostanemo blizu. Igrači su ostvarili ono što je bilo zacrtano, na tome im čestitam jer na teškom terenu nije bilo lako igrati. Oni su prihvatili taj 'fight', a isto tako i igru, tako da moramo biti zadovoljni. Nastojimo se uvijek fokusirati samo na prvu sljedeću utakmicu. Sad nam dolazi Lokomotiva, želimo pobijediti i u toj utakmici, to je naš put. Želimo svaku utakmicu odigrati dobro i ostaviti maksimalni broj bodova na Poljudu. Nadam se da ćemo mi ustrajati u tome, a koliko ćemo daleko doći, vidjet ćemo, kaže trener Hajduka Damir Burić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.