HAJDUK

Asanović i Tudor kandidati za sportskog direktora

Subota, 02. travnja 2016. 16:47 Napisao/la  Ivan Jelić

Jedan od mogućih kandidata je i Nenad Pralija


Odluka petorice članova Nadzornog odbora Hajduka da smijene predsjednika Marina Brbića izazvao je potres na Poljudu.

Odmah nakon izglasavanja nepovjerenja Brbiću neopozivu ostavku podnijeli su predsjednik NO-a Ljubo Pavasović Visković i sportski direktor Goran Vučević, koji je svoj mandat nakon poraza u prvoj utakmici poluzavršnice Kupa Hrvatske stavio na raspolaganju tada aktualnom predsjedniku Brbiću. Ostavku je također podnio šef omladinske škole Srđan Andrić.

Damir Burić ostaje trener, a u ovom trenutku spekulira se da je najbliži funkciji sportskog direktora Igor Tudor, koji je prošlog ljeta napustio Hajduk zbog neslaganja sa dvojicom sada bivših čelnika, Brbićem i Vučevićem.

Nakon odlaska sa Poljuda Tudor je preuzeo momčad grčkog prvoligaša PAOK-a iz Soluna, prije nekih mjesec dana dobio je otkaz zbog loših rezultata.

Kao možebitni nasljednik Vučevića spominje se Aljoša Asanović, koji je bio sportski direktor slovačkog prvoligaša Dunajska Streda iz kojega je otišao prije isteka 2015. godine.

Navodno je Asanović čekao poziv predsjednika HNS-a Davora Šukera da bude uključen u rad A-reprezentacije. Poziva nema, vjerojatno ga neće ni biti, pa je Hajduk realnija opcija.

Jedan od mogućih kandidata je i Nenad Pralija, koji je nekada radio kao šef skauta u omladinskoj školi, ali mu po isteku ugovora Brbić i Vučević nisu ponudili novi.

Nadzorni odbor treba što hitnije izabrati novog sportskog direktora, koji mora posložiti igrački kadar za novu sezonu i možda pronaći novog trenera, jer Burić se nije pokazao kao pravo rješenje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.