RNK SPLIT NA SUDU

Žužul i Pralija ipak će u sudnicu

Ponedjeljak, 02. listopada 2017. 23:03 Napisao/la  SC

Potvrđena optužnica za utaju poreza 

Nenad Pralija
Nenad Pralija

Optužnica za utaju poreza u RNK Split potvrđena je pet godina nakon nakon što je podignuta. Optužno vijeće splitskog Općinskog suda dvaput je vraćalo optužnicu na doradu.

Šteta u državnom proračunu za koju se terete Slaven Žužul, Nenad Pralija tajnik kluba Špiro Barbarić i knjigovotkinja Snježana Blažević pala je u tih pet godina s 8,8 milijuna na 1,9 milijuna kuna. Klub je optužen kao pravna osoba.

Da stupi na pravnu snagu, optužnica je morala proći dvije ozbiljne rekonstrukcije. Kada su se odbili neplaćeni doprinosi, koji po Kaznenom zakonu iz 2011. godine nisu više kazneno djelo, šteta je pala na 3,4 milijuna kuna, a do konačne verzije inkriminirani iznos pao je ispod dva milijuna kuna.

Obrana Slavena Žužula smatra da bi ga eventualno mogli teretiti za stotinjak tisuća kuna, jer se sve ostalo odnosi na razdoblje dok je klub bio u stečaju pa se u tom slučaju on nikako ne bi mogao smatrati odgovornom osobom.

Već se od ranije zna da će Žužulu i drugima suditi sudac Dinko Mešin. Početak suđenja očekuje se početkom iduće godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.