VRHOVNI SUD ODBIO ŽALBU

Željko Širić mora u zatvor zbog poštenog suđenja

Srijeda, 19. srpnja 2017. 19:43 Napisao/la  SC

Širić  primio mito od bivšega predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša za "pošteno" suđenje


Željko Širić mora u zatvor!

Vrhovni sud RH-a odbio je Širićevu žalbu i u cijelosti potvrdio odluku kojom bivši šef sudačke organizacije HNS-a mora četiri godine provesti iza rešetaka.

Širić je proglašen krivim u aferi "pošteno suđenje", kada je primio mito od bivšega predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša za "pošteno" suđenje.

Maleš je bio policijski doušnik, primopredaja 30.000 eura obavljena je u zagrebačkom hotelu Antunović pod nadzorom policije. Nakon što je prokazao Širića, Maleš se povukao iz nogometa.

Uz Širića pravomoćno je osuđen i nekadašnji tajnik Karlovca i direktor Istre 1961 Neven Šprajcer, koji je osuđen na deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od četiri godine zbog toga što je Širiću dao mito od 3.000 eura.
 
Nakon izdržavanja zatvorske kazne, Širiću počinje teći osmogodišnja zabrana obavljanja bilo kakvih dužnosti u  HNS-u, dok je Šprajceru izrečena mjera zabrane obavljanja dužnosti u nogometnim klubovima HNS-a u trajanju od četiri godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.