ZDRAVKO MAMIĆ

Državni vrh želio smijeniti Šukera

Srijeda, 01. kolovoza 2018. 22:08 Napisao/la  SC

HDZ tražio da Šimić postane predsjednik HNS-a

Davor Šuker i Zdravko Mamić
Davor Šuker i Zdravko Mamić

 

Zdravko Mamić uspjesima reprezentacije svjedočio kao nepravomoćno osuđeni kriminalac koji je pobjegao u BiH.

Dvadesetak godina Mamić je gradio sustav HNS-a koji je iznjedrio generaciju srebrnih nogometaša, čak 14 igrača Dinama igralo je u finalu svjetskog prvenstva u Moskvi...

Mamić je ostvario svjetski rekord na kojemu mu nitko nije čestitao ni iz HNS-a, ni iz političkog vrha HDZ-a koji vodi HNS:

- Nitko! Milijune eura sam dao pojedincima i stranci, kroz razne ispomoći. Kada sam im davao novac, nisam tražio ništa zauzvrat. Meni politika ništa nije dala, sve mi je uzela. Ista stvar je s Dinamom. Kažu: Mamić je od Dinama dobio. Ništa nisam dobio. Ja sam s Dinamom otišao na europsko tržište i donio hrvatskom proračunu 500 milijuna eura! Nađite me na jednoj listi gdje nešto dugujem, moja obitelj i ja. To je nemoguće. Uplatio sam više poreza nego ozbiljan mali gradić. Zaposlio sam tisuće ljudi. Pa ja za 290 ljudi svaki mjesec plaću dajem, kazao je Mamić u razgovoru za Jutarnji list i dodao znakovito:

- Evo vam ekskluzive. Sudani je imao 2,5 milijuna eura plaću jer ga drugačije nismo mogli zadržati i on je nama vrijedio toliko. Samo Sudani je plaćao 700 tisuća eura poreza. A onda, oni mene terete da sam iz Dinama iznio novac i prisvojio ga za sebe. Ma pazite, molim vas! Dinamo je pravna osoba. Vlasnik Dinama je skupština Dinama koja kaže da se ne smatra oštećenom i da ne traži nikakvu naknadu štete. Znači, nema štete, nema oštećenika, pa kako onda ima djela? Pa da smo u Njemačkoj i SAD-u, to bi se odmah odbacilo. Nije oštećen Dinamo, nije oštećen proračun. Pa koga onda goniš, čemu trošiš novac poreznih obveznika? Oni su koristili represivni sustav i čitav sustav države koji su zloupotrijebili radi proganjanja ili eliminiranja nekog neistomišljenika. To je najgore djelo na svijetu. A to je moj slučaj. Sustav, konkretno Državno odvjetništvo, potaknuto politikom, i uz pomoć tajnih službi koje su zloupotrijebljene, te putem korumpiranih sudaca, koji su ucijenjeni da bi naštetili pojedincu u korist određenih interesa i kriminalnih grupa. To je moj slučaj. Mog sina prozivaju za off shore tvrtke, a Knighthead, koji je također offshore tvrtka i koja odlučuje o Agrokoru, nije problem? Moj sin je platio sve poreze u inozemstvu i po tome se mi ne možemo uspoređivati ni s Ronaldom ni s Messijem koji su izbjegavali platiti porez. Oni su u krivu, a mi smo tu čisti, tvrdi Mamić koji je uvjeren da je politička žrtva:

- Zar ne vidite koja je to upotreba svih resursa i energije da se o frajeru koji je možebitno napravio zloupotrebe u gospodarskom poslovanju raspravlja na tako visokom nivou. Pa zar je moguće da se o meni raspravlja i u Saboru, i na odborima, i na VONS-u. Pa to se ne radi ako su u pitanju možebitne inkriminacije. Pa pogledajte tko može usrećiti naciju i na ulicu izvesti 550 tisuća ljudi. Samo nogomet. Tko može povezati ljude u Hrvatskoj i dijaspori? Nogomet. A kada se samo sjetim da je 28. studenoga državni vrh tražio da Izvršni odbor smijeni Šukera, a postavi Šimića. A sad ti koji su to tražili, oni su prvi bili u Rusiji, zaključio je Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.