TRAGEDIJA U SL. BRODU

Bruno Boban preminuo tijekom utakmice

Subota, 24. ožujka 2018. 19:52 Napisao/la  SC

U jeku napada Marsonije, Boban je legao na travu...

Bruno Boban
Bruno Boban Foto: facebook

 

Bruno Boban preminuo je u 26. godini života, igraču Marsonije pozlilo je na početku  utakmice protiv Slavonije.

U jeku napada Marsonije, Bruno je iznenada pokleknuo, legao na travu u kaznenom prostoru gostiju i pomoći više nije bilo...

Odmah su dotrčali najbliži igrači, klupski liječnik, brzo su stigla kola Hitne pomoći.

 - Shrvan sam, nisam izgubio samo igrača, izgubio sam sina. Nisam dobro vidio kad ga je lopta pogodila, ali sam, čim se srušio, utrčao u teren. Davao sam mu pomoć s ostalima. Masirali smo mu srce, davali umjetno disanje... U jednom trenutku smo ga uspjeli vratiti, ali nažalost na kraju ipak nije bilo spasa. Svi u klubu smo tužni, nesretni, žalosni i u suzama, rekao je trener Marsonije Robert Špehar.

Tragedija u Slavonskom Brodu bolno je odjeknula u cijeloj Hratskoj, Bruno je brat Gabrijela Bobana, napadača Osijeka koji je nekada igrao u Pomorcu.

Probao je igrati Prvu ligu u dresu Zagreba, ali se brzo vratio u trećeligaški nogomet.

Najbolji je strijelac Treće HNL - Istok s 12 pogodaka ove sezone.

 Bruno Boban došao je u Marsoniju ove zime upravo kao najbolji igrač i strijelac Slavonije iz Požege.

U 2. minuti asistirao je za pogodak Marsonije, u 7. minuti dogodila tragedija.

Lopta ga je pogodila u tijelo i izvjesno dovela do zastoja srca, u pomoć je prvi pritrčao Mario Rezo, vratar Slavonije i Brunin šogor.

Oko 45 minuta trajala je borba za njegov život na terenu, liječnici i ekipa hitne pomoći na kraju su morali odustati od pokušaja reanimacije.

Nitko sa stadiona nije odlazio, čuli su se jauci s terena i tribina, molitva, glasno bodrenje kada bi Bruno dao znakove života...

Obiteljska tragedija dogodila se nekoliko mjeseci nakon što je preminuo Brunin otac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.