Ivan Bandur igrao u 72. godini, Hajduk iz Lipova Brda ima najstarijeg nogometaša na svijetu

Utorak, 05. ožujka 2019. 12:01 Napisao/la  SC

Ne znam jesam li postao najstariji nogometaš na svijetu, ali pomogao sam svojoj ekipi. Prije te utakmice imali smo 70 utakmica bez osvojenog boda i sve smo odigrali, kaže Bandur

Ivan Bandur
Ivan Bandur

 

Lipovo Brdo je naselje u sastavu Općine Kapela u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Poznato je po nogometnom klubu Hajduk koji nikoga ne može pobijediti i najstarijem nogometašu na svijetu.

Hajduk se godinama natječe u zadnjoj županijskoj ligi, godinama je zadnji na ljestvici.

Svjetski presedan je 73-godišnji osnivač i predsjednik kluba Ivan Bandur, koji povremeno igra budući da klub osnovan 1969. godine nema dovoljno igrača.

- Znali smo odigrati utakmice i sa sedam, osam igrača, a ja upadam uvijek kada ih nema dosta. Ne mogu u ovim godinama igrati, ali onda odem na krilo. Nemam što raditi na centru kada ne mogu trčati kao oni. Čuvala me jednom dvojica, nisam mogao glavu dignuti od njih. Kad god potrčim, oni za mnom. Tako sam im oslobodio automatski prostor za dva čovjeka. Ne mogu im puno pomoći da im dijelim lopte, ali taktički im puno pomognem, kaže Bandur za Sportske novosti.

Bandur je zadnju utakmicu odigrao prošle godine.

U nastavku prvenstva Hajduk će biti jači za sedam novih igrača, pa Bandur neće morati puno igrati.

Klupske ambicije su jasne.

- Ne znam jesam li postao najstariji nogometaš na svijetu, ali pomogao sam svojoj ekipi. Prije te utakmice imali smo 70 utakmica bez osvojenog boda i sve smo odigrali. Niti jednu nisam dao prekinuti. Na jednoj su me počeli nagovarati da stanemo. Bilo je 15, 16-0 za protivnike. Rekao sam da tko god izađe s terena može ići iz kluba i nitko nije izašao. Nije cilj igrati pet minuta, dobiti tri gola i onda odustati. Onda se možemo i razići, zaključuje Bandur.