Sud odbacio optužnicu protiv Luke Modrića za lažno svjedočenje tijekom suđenja Zdravku Mamiću

Petak, 30. studenog 2018. 10:51 Napisao/la  SC
Luka Modrić
Luka Modrić

Luka Modrić neće odgovarati i biti procesuiran za kazneno djelo davanja lažnog iskaza na suđenju bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću.

Postupak protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije obustavljen je na zagrebačkom Županijskom sudu, doznaje Jutarnji list.

U rujnu ove godine Optužno vijeće Općinskog kaznenog suda u Zagrebu odbacilo je optužnicu protiv Modrića, a tužiteljstvo se žalilo.

Međutim, sad je Izvanraspravno vijeće Županijskog suda odbilo podnesenu žalbu i potvrdilo odluku nižeg suda.

Protiv ove odluke ne postoji mogućnost daljnje žalbe.

Modrića se teretilo da je 13. lipnja prošle godine na Županijskom sudu u Osijeku na suđenju Zdravku Mamiću i ostalim optuženima za izvlačenje novca iz Dinama svjesno neistinito govorio o aneksima ugovora kojima se regulira podjela odštete od transfera u omjeru 50-50 između njega i kluba.

Tužiteljstvo je smatralo da je Modrić govorio neistinu jer je znao da je spomenuti aneks potpisao tek nakon odlaska iz Dinama, kad je već igrao u Tottenhamu.

Modrić je to i potvrdio na ispitivanju u USKOK-u, ali je promijenio iskaz na suđenju.

Sud nije povjerovao Modriću pa je osudio Mamića na šest i pol godina.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.