Španjolci misle ozbiljno, vlasnici Istre 1961 vratili pozajmicu Danku Končaru

Petak, 29. lipnja 2018. 10:42 Napisao/la  SC
Španjolci misle ozbiljno, vlasnici Istre 1961 vratili pozajmicu Danku Končaru

Napokon se službeno glasio novi vlasnik Istre 1961, na službenoj klupskoj stranici objavljena je sljedeća obavijest:

Ovim se obavještava javnost kako je Grupacija Baskonia – Alavés iz Španjolske preuzela Nogometni klub Istra 1961 s.d.d..

Riječ je o dugoročnom projektu kojim se proširuje postojeća međunarodna sportska mreža Grupacije.

Grupacija Baskonia – Alavés je preuzela obvezu podmirenja dugova kluba koji su stvoreni za vrijeme prethodnih vlasnika, te planira stabilizirati klub primjenom profesionalne metodologije rada

Grupacije i to kako u financijskom i upravljačkom smislu, tako i u sportskom smislu.

Grupacija posebnu pozornost pridaje razvoju mlađih uzrasta, te prepoznavanju talentiranih igrača iz područja Istre i šire regije, a radi priključenja strukturi kluba.

Grupaciji je iznimna čast biti u mogućnosti razvijati projekt Nogometnog kluba Istra 1961 i to u regiji koja po svojim karakteristikama, mentalitetu i predanosti radu, dijeli sličnosti s Baskijskom regijom, stoji u obavijesti

U praksi Španjolci misle ozbiljno!

Grupo Baskonia - Alaves u postupku preuzimanja Istre 1961 počela je vraćati stare i nove klupske dugove, novac izgledas nije problem.

Španjolci su vratili pozajmicu Kermas grupi u vlasništvu Danka Končara, koji je klub spasio pozajmnicom od oko milijun eura.

Krešimir Raguž u ime Kermas grupe preuzeo je vođenje kluba u završnici sezone, u jednom trnutku Kerman grupa slovila je kao izgledni budući većinski vlasnik.

Međutim, nakon što je Istra 1961 ostala prvoligaš, Španjolci su održali obećanje i ozbiljno krenuli u vlasničko i sportsko prestruktiriranje.

Prema neslužbenim informacijama dug Istre iznosi oko 2,5 mil. eura bez pozajmnice Kermas grupe.

Budući da održavanje jednog prosječnog prvoligaša godišnje košta oko 2,5 mil. eura, jasno je koliki početni iznos mora uložiti novi vlasnik.

Španjolci su već vratili značajni dio staroga duga, a investicija u novu momčad bitno je olakšana budući da Grupo Baskonia - Alaves raspolaže velikim igračim kadroim u trima klubovima u vlasništvu (Alaves, francuski Socxaux i finski Herkules).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.