DUŠKO GRABOVAC

Strašno je posegnuti za bojkotom

Subota, 08. prosinca 2018. 11:23 Napisao/la  SC

Šteta što Armada ne vidi ili ne želi vidjeti kako Rijeci ide

Duško Grabovac
Duško Grabovac

Rijeka danas protiv Lokomotive igra zadnju utakmicu (15) ove godine, stjecajem okolnosti utakmica neizravno odučuje o doprvaku jesenskog dijela sezona.

Evetualni pobjednik stječe značajnu prednost uoči zadnjeg kola u kojemu Rijeka gostuje u Koprivnici, a Lokomotiva igra kod kuće protiv Gorice.

Na kraju turbulentne polusezone Rijeka se ima priliku vratiti u vrh hrvatskog nogometa, nakon pobjeda protiv Dinama (1:0) i Osijeka (2:1) preostaje zaredom pobijediti treću momčad iz vrha HNL-a.

Ozračje oko kluba uoči zadnje trebalo u normalnim okolnostima frcati od pozitivne energije, ali raspoloženje na kraju godine kvari sukob Armade i čelnika kluba.

– Strašno je posegnuti za bilo kakvim bojkotom dok traje takva serija. Serija uspjeha također strašna. Niz je impresivan. Stoga ne razumijem Armadine razloge, svu tu averziju, iako sve ima svoju pretpovijest. Zar navijačima nije najvažnije kako njihova momčad igra i prolazi? Ako jest, rasprava je suvišna. Razumijem i ljutnju nastalu prije petnaestak godina, ali što jest-jest: Njegovo Veličanstvo Rezultat moralo bi biti u prvom planu. Čovjek se spontano zapita „Pa kako bi Rijeka igrala i prolazila da je potpora s tribina maksimalna!?, izjavio je Duško Grabovac u razgovoru za službenu stranicu Prve HNL.

Grabovac je bivši direktor i predsjednik Rijeke, cijeli je život aktivan u riječkom i hrvatskom nogometu.

- Logično je zaključiti da ovako ne smije potrajati. Jer ne koristi nikome. Vrijeme je da prevlada razum, da se ujedine svi aspekti i segmenti i otvoreno krene u lov za sjajnim Dinamom. Čijih se devet bodova doima nedostižnim, pa što, vrijedi pokušati. Do svršetka ostaje 19 kola, dva više negoli je odigrano. Zbog čega dići ruke, odustati? Nogometaši sigurno neće, nije upitno da zaslužuju nepodijeljenu podršku. Za rat su nužne dvije strane. Ovdje je tek jedna. Ona druga šuti i radi. Šteta što Armada ne vidi ili ne želi vidjeti kako Rijeci ide, kako igra i pobjeđuje. Meni se čini da je u toj domeni sve fantastično. Ponavljam: krajnje je vrijeme da se nesporazum zagladi, ako ga je baš nemoguće zaboraviti, naglašava Grabovac uoči zadnje utakmice na Rujevici ove godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.