MAXWELL ACOSTY Želio sam postati novinar, jednog dana možda se ukaže prilika

Četvrtak, 16. studenog 2017. 16:06 Napisao/la  SC

Stao je auto s tamnim staklima iz kojeg je izašao čovjek koji je  rekao je da bi me odveo u Italiju na probu, priča Acosty kako je počeo karijeru

Maxwell Acosty (Rijeka)
Maxwell Acosty (Rijeka) Foto: Lario Tus



Maxwell Acosty ispričao je zanimljivu životnu priču, 26-godišnji Ganac u dresu Rijeke nogomet je počeo igrati u neobičnim okolnostima:

- Možda netko neće vjerovati, ali tada je stao auto s tamnim staklima iz kojeg je izašao čovjek koji je gledao kako igramo nogomet. Kada je pao mrak, čovjek iz auta me pozvao, pitao u kojem klubu igram, rekao je da bi me odveo u Italiju na probu i bio prilično iznenađen kada sam rekao da se ne bavim nogometom. Budući da u Africi nije baš uputno pričati s neznancima na ulici, bio sam malo prestrašen, no pratio me do kuće moje tete koja mu je dala broj roditelja, ali mu i rekla da čisto sumnja da će ih uspjeti uvjeriti. Ipak, uspio je uvjeriti moje roditelje da imam budućnost u Italiji, napravio je sve potrebne papire i nakon nekoliko tjedana bio sam u Reggiani na probi. Na tome sam se uvjerio da ti neki događaji, koji se možda ne čine bitnima, promijene život, rekao je Acosty za SN.

Napadač Rijeke ima potencijale koje tek treba razvijati, da nije postao profesionalni nogometaš postao bi:

- Želio sam postati novinar i tko zna, jednog dana možda se ukaže prilika. Talijanski i engleski pričam kao materinje jezike, ali i tri jezika koja se govore u Gani. Hrvatski? Nisam još stigao puno naučiti.

Roditelji su saznali kakav je klub Rijeka nakon utakmice protiv Milana:

- Onaj gol na San Siru protiv Milana im je puno značio, vidjeli su ga na televiziji, ali samo oni znaju kakvi su im bili osjećaji. U hrvatskom nogometu mi se sviđa što se teži igri, trener inzistira na posjedu, dok sam u Italiji uvijek igrao u momčadima kojima je bio cilj nabijati duge lopte. Ovdje trener traži igru po zemlji, prizemne ubačaje, kaže Acosty.

Ganac je cijelu karijeru proveo u talijanskom nogometu, gdje je igrao za Reggianu, Fiorentinu, Juve Stabia, Chievo, Carpi, Modenu, Latinu i Crotone.

Rijeka je njegov prvi klub izvan Italije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.