LEX ISTRA: HNS više nema vremena promatrati što se događa ako želi sačuvati ugled HNL-a

Nedjelja, 21. siječnja 2018. 22:05 Napisao/la  Igor Vranić

Ako Istra 1961 ne nastavi prvenstvo, prema pravilniku HNS-a automatizom seli u zadnji rang natjecanja. Hoće li Istra 1961 d.o.o. nakon toga završiti u stečaju ne ovisi o HNS-u nego o trgovačkom sudu

LEX ISTRA:  HNS više nema vremena promatrati što se događa ako želi sačuvati  ugled HNL-a

 Istra 1961 trebala bi 10. veljače gostovati na Rujevici, u 21. kolu Rijeka nastavlja prvenstvo utakmicom protiv kluba koji tri tjedna uoči nastavka prvenstva nema momčad.

Klub ima blokiran račun, opterećen je dugom od oko 2 milijuna eura, razišla se momčad koja je igrala jesenas, neodgovorni vlasnik ponaša se kao da je Istra obična firma bez ikakvog društvenog značaja za Istru i hrvatski nogomet.

Potencijali kupci iz Austrije, Švicarske i Rusije doimaju se ozbiljno kao da kupuju Agrokor.

HNS više nema vremena neutralno promatrati što se događa ako želi spasiti ugled natjecanja u 16. ligi u Europi, koja se hvali s četiri predstavnika u europskim natjecanjima.

Ako Istra 1961 ne nastavi prvenstvo, prema pravilniku HNS-a automatizom seli u zadnji rang natjecanja. Hoće li Istra 1961 d.o.o. nakon toga završiti u stečaju ne ovisi o HNS-u nego o trgovačkom sudu.

HNS nema nikakve obveze prema klupskim dugovima, ali ima prema natjecanju.

Ako treba HNS mora donijeti zakon "Lex Istra 1961", odgoditi odluke o arbitražnim postupcima do kraja sezone i u dogovoru s trgovačkim sudom preuzeti dio odgovornosti da spasi prvenstvo.

Istra 1961 će lako skupiti momčad od ono malo preostalih igrača i juniora.

Prema neslužbenim informacijama nekoliko je klubova voljno posuditi svoje igrače da bi pulski klub izgurao sezonu do kraja, minimalne troškove natjecanja može podmiriti HNS.

Tko zna, možda se na kraju sezone pojavi ozbiljan kupac!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.