LOKOMOTIVA - HAJDUK Željko Kopić: Svaka utakmica za mene je utakmica sezone

Utorak, 13. ožujka 2018. 08:44 Napisao/la  Ivan Jelić

Momčad Lokomotive ima igrače koji mogu igrati kroz kvalitetan posjed, ali isto tako im odgovara i obrambena formacija pa tranzicija preko brzih krilnih igrača, kaže trener Hajduka pred polufinalnu utakmicu Kupa

Željko Kopić
Željko Kopić

Lokomotiva i Hajduk danas (17.30) u Kranjčevićevoj igraju utakmicu polufinala Kupa, Dinamo i Rijeka igraju 4. travnja:

- Analizirali smo Lokomotivu kao i svakog drugog protivnika. Utakmica protiv Dinama u Maksimiru pokazala je da imaju kvalitetu i potencijal bez obzira što nisu dobro startali na proljeće. Igra se jedna utakmica, ulog je finale Kupa i sigurno da ja kao trener očekujem kvalitetnu utakmicu i na nama je da napravimo sve da budemo na najvišoj razini. Za mene je svaka utakmica, još od Istre u Puli i Osijeka u Kupu "utakmica sezone". Nemam problem s tim, svjestan sam zahtjevnosti utakmice. Dajem sve od sebe da ostvarimo zacrtane ciljeve, a to je finale Kupa. Što se tiče načina igre, mi njegujemo određene postulate, to neću previše mijenjati, a bude li se igralo 90 ili 120 minuta, ekipa je radila kvalitetno kroz pripremni period, dosta puta smo pokazali da možemo podići tempo i intenzitet kako utakmica bude odmicala kraju. Što se tiče jedanaestreraca, vježbamo ih na svakom treningu, tako da nema neke razlike u pripremi utakmice, kazao je trener Hajduka Željko Kopić.

Kako će igrati Lokomotiva?

- Momčad Lokomotive ima igrače koji mogu igrati kroz kvalitetan posjed, ali isto tako im odgovara i obrambena formacija pa tranzicija preko brzih krilnih igrača. Na nama je da budemo maksimalno fokusirani, s taktički jasnom slikom kako se suprotstaviti bez obzira na varijantu protivnika i usmjerimo utakmicu kako mi želimo. Ivanušec i Majer su već duže vrijeme standardni. Kastrati je pokazao i protiv naših juniora i na Maksimiru da posjeduje potencijal i on je jedan od mladih igrača Lokomotive koji dobijaju prilike, ali ne bih individualno o njihovim prvotimcima.

Teren u Kranjčevićevoj?

- Teren je sačuvan koliko god ga se moglo sačuvati. Najavljuju kišu pa ćemo vidjeti kad izađemo na teren koliko će on biti dobar. Na nama je da se kao i u Vinkovcima prilagodimo uvjetima, jer kako nama, tako će biti i Lokomotivi.

Koga biste voljeli u finalu?

- Neozbiljno je razgovarati o bilo čemu osim o Lokomotivi. Svjestan sam da nas čeka zahtjevna utakmica, fokusirani smo samo na Lokomotivu. Ciljevi su jedno, a fokus je nešto drugo, zanima nas što će biti sada.