Dinamo i Rijeka igraju u finalu Kupa, Sandro Kulenović osigurao pobjedu na Poljudu

Srijeda, 03. travnja 2024. 21:17 Napisao/la  Toni Bilić

Ivan Lučić do odmora spasio domaćina od teškoga poraza, Ivan Perišić i Marko Rog odigrali prve minute u HNL-u

Dinamo i Rijeka igraju u finalu Kupa, Sandro Kulenović osigurao pobjedu na Poljudu
Foto: GNKDinamo/Facebook

Polufinale Kupa

HAJDUK - DINAMO 0:1

Gradski stadion Poljud. Gledatelja 27.634

Sudac: Fabio Maresca 6,5

Strijelac: 0:1 Kulenović (15)

Žuti kartoni: Kleinheisler, Sigur (Hajduk), Xoxha (Dinamo)

HAJDUK: L. Kalinić 5 (19 Lučić 7) Moufi 6, Šarlija 5, Prpić 6, Hrgović 5 (od 73. Perišić -), Sigur 5, Krovinović 5, Kleinheisler 5 (od 65. Pukštas 5), Benrahou 5 (od 46. Sahiti 5), Brekalo 5 (od 65. Trajkovski 5), N. Kalinić 5

DINAMO: Nevistić 6,5, Ristovski 6 (od 90. Ogiqara -), Theophile-Catherine 6,5, Perković 6, Pierre-Gabriel 6,5, Mišić 6,5, Sučić 6 (od 90. Rog -), Špikić 5,5 (od 78. Hoxha -) Baturina 6,5 (od 66. Bulat 6) Kulenović 7,5 (od 78, Šutalo -), Petković 7.

Rijeka i Dinamo igraju u finalu Kupa!

Nakon što je Rijeka pobijedila (1:0) Lokomotivu u Kranjčevićevoj, Dinamo je istim rezultatom pobijedio Hajduk na Poljudu!

Dinamo je drugi puta uzastopno pobijedio Hajduk u Splitu, na kraju ispada na sličan način iako je u prvom dijelu Ivan Lučić spasio domaćina od teškoga poraza.

Vratar Hajduka triput je obranio situacije jedan na jedan (Kulenovićx2), Dinamo je do odmora odigrao jedno od najboljih poluvremena ove godine, okomitom igrom gosti su praktično svaki put u završnici izgledali opasno.

U drugom dijelu igralo se dugačije, Dinamo se orijentirao na obranu, kako je vrijeme prolazilo Hajduk je pojačavao pristisak, ali do sudačke nadoknade nije stvorio izglednu priliku.

Nekoliko minuta prije kraja utakmice Sigur je pogodio gredu udarcem s 12 metara.

Karoglan je u odnosu na subotnji prvenstveni dvoboj od prve minute na travnjak poslao Benrahoua, Brekala, Nikolu Kalinića, Jakirović je u vatru poslao Perković, Sučića, Špikića, Kulenovića...

Prvu stopostonu priliku već u 6. minuti promašio je Petković, koji sa 4-5 metara nije poslao loptu u mrežu nakon Sučićeve asistencije.

Gosti su poveli u 15. minuti: Petković je šutirao sa dvadesetak metara, vratar Kalinić je kratko odbio loptu, najbrži je bio Kulenović koji je iz blizine poslao loptu u mrežu - 0:1.

Nije se kapetan proslavio prije nego što je izašao zbog ozljede.

Hajduk je bio u konopcima do odmora, samo zahvaljujući Lučićevim obranama prednost modrih nije bila veća.

U 73. minuti zaigrao je Ivan Perišić!

Poljud je eruptirao, ali pomoći nije bilo.

Na drugoj strani prvi put nakon povratka u HNL zaigrao je Marko Rog.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.