ISTRA 1961 TRAŽI VLASNIKA

Jurica Vranješ zastupa inozemnog kupca

Petak, 02. veljače 2018. 14:42 Napisao  I. V.

Interes iskazao i hrvatski poduzetnik iz Dalmacije

Jurica Vranješ
Jurica Vranješ

 Jurica Vranješ u Puli se spominje kao zastupnik potencijalnog vlasnika Istre 1961.

Za kupovinu većinskog dijela pulskog prvoligaša zainteresiran je inozemni investicijski fond koji je posredstvom Jurice Vranješa stupio u kontakt s pulskim klubom.

Nakon obavljenih preliminarnih razgovora, potencijalni investitori spremni su obaviti dubinsku analizu kluba i nakon toga donijeti odluku žele li preuzeti klub opterećen s cca. 2,5 mil eura duga. 

 Iz Dalmacije stiže neslužbena vijest da bi Istra mogla dobiti hrvatskog vlasnika.

Poduzetnik Slavko Gotovac navodno je zainteresiran za kupovinu kluba u dogovoru s Gradom Pulom, manjinskim vlasnikom kluba.

Gotovcu nogomet nije primarni poslovni interes, spreman je ulagati u poslovni centar u Puli ako se dogovori s gradskim čelnicima, ulaganje u Istru 1961 bio bi svojevrsni bonus.

Inače, Gotovac je slično pokušao u Kaštel Starom.

Postao je predsjednik NK-a Val u dogovoru s lokalnom samoupravom koja mu je trebala omogućiti izgradnju sportskog kompleksa: stadion za 10 tisuća gledatelja i poslovni centar površine 10 tisuća kvadrata s podzemnom garažom za 350 automobila.

Kompleks je trebao sadržavao prodajni centar, hotel te saunu, teretanu i sve ostale sadržaje koji bi upotpunili ponudu za pripreme sportskih klubova.

Gradsko vijeće dalo je suglasnost za idejno rješenje, ali ugovor nikada nije potpisan.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.